Publicitate

Daca ai deja înfiintata o vie în gradina ta sau te pregatesti sa o faci în curând, este important sa stapânesti regulile fundamentale pentru îngrijirea vitei de vie începând cu primul an de la plantare.
Pentru a asigura o dezvoltare sanatoasa si o recolta generoasa, este esential sa urmezi cu strictete anumite proceduri, cunoscute de orice persoana pasionata de gradinarit. Astfel, vei putea savura cu siguranta strugurii parfumati si totodata vei putea obtine si-un vin de neuitat. Aloca timp pentru a parcurge cu atentie acest articol si descopera cele 3 secrete esentiale.

 

Iata cum trebuie sa te ocupi de vita de vie încât sa te poti bucura de ea în final:

1. Selecteaza cu grija sistemul de taiere potrivit pentru vita de vie ta.

Asa cum bine stii, exista diverse metode de taiere, iar alegerea sistemului potrivit depinde de productivitatea butasilor în plantatia ta de vita-de-vie. Sistemul de taiere scurt implica taierea lastarilor, din care se vor forma ciorchinii de struguri, la 2-3 ochi în fiecare an. Al doilea tip de taiere implica lasarea unei corzi pentru rod cu 7-13 ochi, care ulterior vor putea fi legati. Acest sistem este cunoscut sub denumirea de taiere lunga. Exista si un sistem mixt, care reprezinta o combinatie între cele doua. De obicei, multi aleg varianta mixta, însa tu vei sti cel mai bine care sistem se potriveste cel mai bine vitei tale, pentru a te bucura de struguri de calitate, dulci si gustosi. Însa, acesta este primul secret pe care trebuie sa-l retii.

 

2. Alege accesoriile potrivite de pe emenatwork.ro

Tu stiai de faptul ca accesoriile pentru gradinarit joaca un rol esential în întregul proces? Da, accesoriile pentru vita de vie sunt extrem de relevante si de ajutor. Cu atât mai mult daca acestea sunt de înalta calitate si poti avea încredere în ele. Indiferent daca îti lipseste un întinzator de sârma pentru vita de vie sau un stâlp metalic rotund din colectia ta vasta, le poti gasi la preturi accesibile pe site-ul online emenatwork.ro – si uite asa, ai descoperit si cel de-al doilea secret care va face cu siguranta diferenta.

 

3. Nu te grabi sa tai vita de vie daca observi schimbari în aspectul sau.

Un alt secret important este sa nu te grabesti sa tai vita de vie atunci când observi ca îsi schimba aspectul. De multe ori, acestea pot avea nevoie de tratamente speciale deoarece se confrunta cu diverse boli precum putregaiul cenusiu, fainarea sau putregaiul negru. Atunci când observi schimbari în culoarea frunzelor sau când vita ta de vie nu arata în parametri normali, este esential sa consulti un specialist si sa aplici tratamentul corespunzator. Greseala comuna este sa rupi sau sa tai frunzele fara a cerceta mai profund daca problema poate fi rezolvata sau nu.

 

Asadar, în concluzie, este important sa aplici fiecare secret în parte, chiar daca este unul pe care nu îl stiai. Astfel, vei obtine o vie bogata si sanatoasa, de care te vei putea bucura pe tot parcursul procesului de crestere si dezvoltare, precum si la finalul recoltarii.

 

Image by Pixabay on Pexels

Citește toată știrea

3 Secrete esențiale pentru prosperitatea unei vițe de vie bogată în roade (P)
Publicitate