Publicitate

În cadrul conferintei de presa ce a avut loc astazi, 24 iunie a.c., directorul Bogdan Crucianu a prezentat programul celei de-a II-a editii a evenimentului „CCS în parc” si metodologia pentru taberele studentesti din acest an.
Astfel, Casa de Cultura a Studentilor (CCS Iasi) din Iasi le propune iesenilor, în perioada 24 iunie-3 iulie, un program cultural – artistic dedicat tuturor iubitorilor de arta si de frumos, indiferent de vârsta. Pastram traditia lunii iunie si aducem muzica, teatrul, dansul si artele vizuale mai aproape de public, cu cea de-a doua editie a proiectului „CCS în parc”, eveniment adresat atât copiilor, tinerilor si adultilor care doresc sa experimenteze arta într-un mod neconventional.

„Timp de zece zile, publicul doritor de alternative culturale are sansa de a participa la o diversitate de activitati pregatite de membrii cluburilor artistice din cadrul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi. Si în acest an, la eveniment sunt prezenti si partenerii nostri de la Hometown Dance, Magnitude Dance si Tazu Dance care ne sunt parteneri de ceva timp. Zilnic, începând cu ora 19:00, asteptam publicul, în Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor”, sa ia parte la evenimentele sustinute de tinerii nostri talentati”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi.

Cu mult entuziasm si dedicare, peste 150 de tineri ce activeaza la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi vor evolua la „CCS în parc” – a II-a editie. Spectacolele sunt programate în aer liber, în parcul de la Fundatie, iar accesul este cu titlu gratuit.

Program „CCS în parc” – editia a II-a

Vineri, 24 iunie 2022, ora 19:00 – Spectacol de dans – Spectacol de dans – „Tazu Dance” & „Magnitude Dance”

În prima zi a evenimentului maraton, Tazu Dance si Magnitude Dance vor realiza un spectacol de street dance pentru cei mici, iar adultii se încalzesc pe ritmurile latino în pasi de bachata si salsa.

Sâmbata, 25 iunie 2022, ora 19:00 – Expozitie foto si Workshop de pictura „ConceptArt”

Pictorul Daniel Moisii sustine un workshop de pictura în aer liber alaturi de membrii înscrisi la Clubul de Arte Vizuale „ConceptArt” . Totodata, veti putea viziona si o expozitie de fotografie ce scoate în prim-plan, peisajul.

Duminica, 26 iunie 2022, ora 19:00 – Concert „Sustine Artistii Ieseni”

Continuam „CCS în parc” cu un concert de muzica folk, unde vor fi prezenti studentii de la trupa „White June Jasmine” si „The Cricket”.

Luni, 27 iunie 2022, ora 19:00 – Workshop de dans „CCS”

În data de 27 iunie, toti iubitorii de dans care vor sa îsi îmbunatateasca abilitatile artistice sunt invitati la un workshop sustinut de coregrafii Mihaela Cojocaru si Adrian Stefan.

Marti, 28 iunie 2022, ora 19:00 – Spectacol folcloric „Doina Carpatilor”

În cea de-a cincea zi, Ansamblul Folcloric „Doina Carpatilor” va asteapta la un spectacol traditional ce cuprinde dansuri si cântece din zonele Botosani, Banat, Moldova si Muntenia. Alaturi de dansatori vor fi prezenti si instrumentistii si solistii orchestrei ansamblului.

Miercuri, 29 iunie 2022, ora 19:00 – Concert de muzica jazz & pop – Clubul de Muzica „Richard Oschanitzky”

Tinerii muzicieni Ana Maria Alexa, Paulina Popa, Teodora Florescu, Cristian Cozma si Razvan Halici de la Clubul de Muzica „Richard Oschanitzki” vor încânta publicul cu un program special de muzica jazz si pop.

Joi, 30 iunie 2022, ora 19:00 – Concert Orchestra „UNAGE Big Band”

Instrumentisti de jazz consacrati, cadre didactice si fosti studenti ai Universitatii Nationale de Arte „George Enescu” din Iasi vor sustine un concert extraordinar de jazz sub bagheta dirijorului Conf.univ. dr. Dan Spânu.

Vineri 1 iulie 2022, ora 19:00 – Concert Petran Music School & Corul de Copii al Municipiului Iasi

Corul de Copii al Municipiului Iasi, sub coordonarea dirijorului Raluca Zaharia va  fi prezent în cadrul acestei editii. Membri  corului  vor cânta din repertoriul pop românesc destinat copiilor si muzica de film, precum slagarele compozitorilor Virgil Popescu, George Grigoriu si Laurentiu Profeta. Absolventii scolii Petran Music School continua programul artistic cu un concert pop rock, în care vor interpreta atât melodii vocale, cât si instrumentale.

Sâmbata, 2 iulie 2022, ora 19:00 – Spectacol de teatru „8 femei”, regia Andrei Ciobanu – Teatrul Ludic

Teatrul studentesc Ludic prezinta  o comedie care tine publicul în suspans. „8 femei”, dupa Robert Thomas, în regia Andrei Ciobanu este cea mai recenta piesa pusa în scena de actorii clubului de teatru. Povestea prezinta opt femei cu opt pasiuni, opt presupuneri, frustrari si rani sufletesti, mult mister, suspans, emotie, adrenalina si un strop de satira la adresa societatii burgheze.

Duminica, 3 iulie 2022, ora 19:00 – Spectacol de dans – „The Sky” & „Hometown Dance”

Trupele „The Sky” si Hometown Dance va prezinta un spectacol de dans macedonean, latino, grecesc, popular, rusesc, cabaret si street dance.

Programul National de Tabere Studentesti 2022

Pâna pe data de 16 iunie a avut loc procesul de dezbatere publica al proiectului de Metodologie privind organizarea taberelor studentesti, prin care s-a stabilit care vor fi normele privind organizarea din acest an taberelor pentru studentii înscrisi la cursurile de frecventa ale institutiile de învatamânt de stat. În metodologia propusa spre dezbatere a fost propus initial un numar de 2.300 locuri, care a suportat o majorare de pâna la 3.500 locuri la nivel national pentru studentii de la universitati sau cei care sunt implicati în actiuni de voluntariat sau cazuri sociale.

„Pâna în prezent stim ca vor fi repartizate 398 de locuri pentru centrele universitare Iasi si Suceava. În acest an Programul National de Tabere Studentesti 2022 este organizat de Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse prin Casele de Cultura a Studentilor, în sase serii care vor începe pe 09.08.2022 si se vor încheia pe 08.09.2022. Stabilirea locatiilor de tabara se va face în urma consultarii cu toate organizatiile studentesti, legal constituite, din toate centrele universitate. Pentru aceasta procedura de consultare, în cel mai scurt timp, vom da startul întâlnirilor cu organizatiile studentesti, la sediul  CCS Iasi”, a punctat Bogdan Crucianu, directorul institutiei.

Studentii vor beneficia de locuri gratuite în tabere în functie de rezultatele obtinute la învatatura si de activitatea depusa la diverse actiuni culturale, sportive sau de voluntariat, exceptie de la regula fiind cazurile sociale. În perioada taberelor tinerii au asigurate, în mod gratuit, de cazare si masa.

Citește toată știrea

398 locuri pentru tineri, în taberele studențești
Publicitate