Publicitate

Pe 6 august 2022 se împlinesc 77 de ani de când avionul american Enola Gay a lansat bomba atomica „Little Boy” asupra orasului japonez Hiroshima.
Atacul asupra orasului Hiroshima a fost primul cu bomba nucleara lansat vreodata asupra unui oras.

Pe 6 august 1945 avionul american Enola Gay a lansat bomba nucleara „Little boy” asupra orasului japonez Hiroshima. Trei zile mai târziu, bomba „Fat Man” a fost lansata asupra orasului Nagasaki, ducând la încheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

,
„Little Boy” a facut aproximativ 140.000 de morti. O parte din victime au fost ucise pe loc si multe altele au murit din cauza ranilor sau a radiatiilor în saptamânile si lunile care au urmat.

Trei zile mai târziu, pe 9 august, o a doua bomba atomica americana – „Fat Man” – a fost lansata asupra orasului Nagasaki, provocând înca 74.000 de morti.

La data atacurilor, razboiul se încheiase în Europa, întrucât Germania capitulase, însa Japonia înca se afla în stare de conflict cu trupele aliate.

Cele doua deflagrantii atomice au dus la încheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Pe 15 august 1945, la sase zile de la al doilea atac nuclear, împaratul japonez Hirohito a anuntat capitularea în fata Aliatilor.

Sursa: digi24.ro

Citește toată știrea

77 de ani de la primul atac nuclear din istorie: Pe 6 august 1945, SUA a lansat bomba Little Boy asupra orașului Hiroshima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate