Publicitate

Rezultatele finale ale examenului national pentru definitivare în învatamânt s-au afisat. 279 de candidati din judetul Iasi au promovat si au obtinut definitivarea în învatamântul preuniversitar, în sesiunea din 2022. 71,72- reprezinta rata finala de promovare înregistrata la nivelul judetului, dupa solutionarea contestatiilor. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practica în învatamântul preuniversitar.
Au fost depuse 87 de contestatii. Dupa evaluarea acestora, 279 de candidati au reusit sa obtina medii mai mari sau egale cu 8 (opt), potrivit Inspectoratului Scolar Judetean din Iasi. Rata de promovare a crescut cu 2,57-, comparativ cu rezultatele initiale, când 69,15- au promovat.

Un candidat a promovat examenul cu media 10 si 43 de candidati au obtinut medii cuprinse în intervalul 9,50-9,99. 172 de candidati au obtinut note între 5 si 7,99. Sub nota 5 au încheiat proba 22 de candidati.

Conform legislatiei în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa obtina minimum media 8, calculata ca medie ponderata a notelor obtinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisa. Nota la proba scrisa are o pondere de 70- în calculul mediei finale, care trebuie sa fie de cel putin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisa din aceasta sesiune au fost prezenti 408 candidati. Dintre acestia, 19 candidati s-au retras. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru frauda si o lucrare a fost anulata în centrele de evaluare.

Citește toată știrea

A crescut rata de promovare a examenului de definitivat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate