Publicitate

Continua concedierile la Netflix, dupa scaderea numarului de abonati din trimestrul anterior, compania fiind deja la al doilea val de disponibilizari.
Netflix anunta disponibilizarea a 300 de persoane, adica aproximativ 3- din forta totala de munca pe care o angajeaza, oferind un comunicat în care explica decizia si le multumeste celor la care a trebuit sa renunte.

„Am facut aceste ajustari astfel încât costurile noastre sa fie în concordanta cu cresterea mai lenta a veniturilor”, se arata în comunicatul emis de companie, în care mai scrie:  „Lucram din greu pentru a-i sprijini în aceasta tranzitie dificila” pe cei concediati.

Majoritatea disponibilizarilor au avut loc în  Statele Unite, însa locuri de munca s-au pierdut si în alte regiuni, precum Europa, America Latina si Africa.

Este al doilea val de concedieri facut de Netflix dupa anuntarea rezultatelor ultimului trimestru, când numarul abonatilor a scazut cu 200.000. Compania pare sa se pregateasca pentru o perioada si mai dificila, asteptându-se sa piarda alti 2 milioane de abonati în al doilea trimestru al anului.

În mai, Netflix a disponibilizat alti 150 de angajati. Chiar si înainte de anuntarea ultimelelor rezultate financiare, în aprilie, compania americana renuntase la angajatii Tudum, unitate editoriala înfiintata abia în decembrie.

În acest context, Netflix este asteptata sa lanseze o versiune cu reclame, care sa coste mai putin, si sa înceapa vânatoarea de utilizatori care partajeaza conturile, pe care vrea sa-i puna sa plateasca suplimentar.

 

Citește toată știrea

A doua serie de concedieri. Netflix a disponibilizat 300 de angajaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate