Publicitate

A fost lansat un dictionar video de limbaj al semnelor pe o platforma online dedicata întelegerii persoanelor cu deficiente de auz. Platforma interactiva pesemne.ro este prima de acest fel din România si a fost lansata de doua asociatii. Scopul principal al proiectului este de a aduce împreuna comunitatea hipoacuzica si comunitatea oamenilor tipici.

Pesemne.ro reprezinta „prima baza de date video de limbaj al semnelor din România, care va functiona ca un dictionar video de cuvinte si expresii menite sa ajute rapid la construirea de fraze conversationale. Platforma va grupa cele mai importante 1.200 de cuvinte si, pentru fiecare cuvânt, se va înregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia în limba semnelor”, scriu organizatorii, dupa cum citeaza Edupedu.ro.

Conform comunicatului de presa, în jur de 5- dintre persoanele cu deficit de auz cunosc limba semnelor. Pentru a depasi aceasta problema, aceasta platforma vine în ajutor, asigurând integrarea lor în societate.

Fondatoarele Asociatiei Zi de Bine, Melania Medeleanu si Luciana Zaharia au precizat într-um comunicat de presa: „Stim cu totii cât de dificil poate fi când ne dorim sa comunicam cu cineva, însa intervine bariera lingvistica. Platforma #Pesemne.ro ne ajuta sa diminuam aceasta bariera a comunicarii dintre persoanele tipice si cele cu deficiente de auz. Ne bucuram ca am reusit, alaturi de Asociatia 321 Sport, sa construim acest proiect special în România, deschis pentru oricine îsi doreste sa învete limba semnelor sau sa înteleaga mai bine lumea persoanelor cu probleme de auz”. Platforma poate fi accesata aici: https://pesemne.ro/.

Citește toată știrea

A fost lansat un dicţionar video ca să ne înţelegem cu persoanele cu deficienţe de auz
Publicitate