Publicitate

Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 19 noiembrie 2023, concurs national de intrare în rezidentiat în domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. În acest an, Ministerul Sanatatii a anuntat scoaterea la concurs a 5290 de pozitii (4.925 de locuri si  365 de posturi).
Concursul se desfasoara, ca în fiecare an, în centrele universitare Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mures si Timisoara. La concurs s-au înscris 10.194 de absolventi, Iasul clasându-se pe locul 2, dupa Bucuresti, ca numar de candidati.

Concursul începe la ora 10.00 si se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de întrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore. Potrivit Metodologiei de concurs, candidatii pot intra în sala în care au fost repartizati începând cu ora 8:30. La intrarea în sala de concurs candidatii se legitimeaza în fata sefului de sala cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul, documente ce trebuie sa fie în termen de valabilitate. Cei fara un astfel de document valabil NU sunt primiti în sala de concurs.

Fata de anii precedenti, când alegerea unui loc sau post era conditionata de un punctaj minim de promovare de 60- din punctajul maxim realizat la nivel national, începând din acest an punctajul minim a crescut la 65-. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obtinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu.

 

Clasificarea candidatilor

Grilele cu raspunsurile corecte sunt transmise din sediul securizat catre comisiile locale de rezidentiat, dupa ora 13.00, în ziua concursului, în format electronic securizat. Comisiile locale de rezidentiat multiplica grilele cu raspunsurile corecte, le sigileaza în plicuri corespunzatoare fiecarei sali de concurs si le distribuie în salile de concurs. Plicul este înmânat sefului de sala de catre delegati dupa minimum 15 minute de la expirarea celor 4 ore de concurs si dupa predarea de catre toti candidatii din sala respectiva a grilelor pentru corectat.

Grila corecta se afiseaza pe site-ul oficial al rezidentiatului si pe site-urile universitatilor de medicina si farmacie organizatoare în ziua concursului, începând cu ora 16.00.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati pâna la data de 20 noiembrie 2023, ora 16.00. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anuntat pe site-ul universitatii de medicina si farmacie unde a fost sustinut concursul, numai prin posta electronica sau fax. Nu se pot depune contestatii privind corectarea manuala a grilelor de concurs. Contestatiile depuse dupa expirarea termenului mai sus mentionat sau adresate altor institutii nu se iau în considerare.

Clasificarea pe domenii rezulta prin unificarea electronica a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfasurat concursul, stabilite în urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva. Clasificarea este nationala si se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul.

Repartitia candidatilor pe sali o gasiti pe news.umfiasi

Citește toată știrea

Absolvenții de UMF, în febra examenului de rezidențiat care va începe duminică, de la ora 10
Publicitate