Publicitate

Ieri, 18 septembrie a.c., politistii Biroului pentru Protectia Animalelor Iasi si Politiei Municipiului Iasi, împreuna cu politisti locali si reprezentanti ai D.S.V.S.A. Iasi au desfasurat o noua actiune preventiva, pe raza municipiului Iasi, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în materie de protectie a animalelor.
Actiunile au fost derulate în perioada 16 – 18 septembrie, pentru cresterea sigurantei cetatenilor în spatiile publice si reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative în care sunt implicate animale, atât prin desfasurarea de activitati preventive, cât si prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale din acest domeniu, atunci când se constata abateri de la normele legale incidente.

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în cadrul actiunii derulate în piata agroalimentara Dacia, din municipiul Iasi a fost depistat un barbat, din judetul Vaslui, în timp ce comercializa 4 exemplare de tineret canin, cu vârsta de 7 saptamâni. Având în vedere ca despartirea puilor de mama pâna la vârsta de minimum 8 saptamâni de viata reprezinta un act de cruzime fata de animale, iar aceasta fapta reprezinta infractiune, în cauza a fost întocmit un dosar penal, conform art. 25, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 205/2004, privind protectia animalelor, iar cercetarile continua.

Citește toată știrea

Acţiuni preventive ale poliţiştilor ieseni de la Biroul pentru Protecţia Animalelor
Publicitate