Publicitate

Directorul medical al Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti, Adrian Marinescu, a declarat sâmbata, la Predeal, ca se asteapta ca din toamna sa creasca numarul de infectari cu SARS-CoV-2 si ca pandemia se va încheia cu o convietuire cu virusul, fara ca acesta sa dispara.
„E foarte probabil ca la toamna sa avem cresteri. Cresterea numarului de infectii nu va schimba acest concept de convietuire. Din punctul meu de vedere, ce a început în 2022 va continua, iar pandemia se va încheia cu aceasta convietuire, nu cred ca vor mai fi schimbari importante. Si când ma refer la impact la nivelul populatiei, ma refer la spitalizari în numar mare, la presiune pe spitale, la ocuparea de paturi de terapie intensiva. Daca vom fi suficient de echilibrati, încât sa luam în calcul ca vom mai avea infectii si ca trebuie sa le rezolvam, cred ca vom trece cu bine toamna”, a spus Adrian Marinescu, la un training organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) din România.

El a mai spus ca se asteapta si aparitia unor vaccinuri noi, în functie de mutatiile care urmeaza sa apara la SARS-CoV-2, precizând ca închiderea pandemiei de COVID-19 nu va însemna si dispartia virusului care provoaca boala.

„Încheierea pandemiei nu are nicio legatura cu disparitia completa a virusului SARS-CoV-2. În momentul în care la nivelul mapamondului nu va mai fi o arie întinsa geografica si în momentul în care vom avea cazuri izolate (…), atunci vom vom vorbi de focare izolate si pandemia va fi închisa”, a mentionat Adrian Marinescu.

Citește toată știrea

Adrian Marinescu: E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri de infectări cu SARS-CoV-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate