Publicitate

Adunarea Politica a Partidului Popular European a adoptat marti o rezolutie, sustinuta de Partidul National Liberal si de UDMR, prin care cere aderarea cât mai rapida a României si a Bulgariei la spatiul Schengen, informeaza un comunicat al eurodeputatului PNL Siegfried Muresan, care detine functia de vicepresedinte al formatiunii paneuropene.
„Noi, Adunarea Politica a PPE, cea mai mare familie politica din Europa, solicitam guvernului Austriei sa îsi reconsidere pozitia si sa accepte integrarea României si a Bulgariei la Spatiul de libera circulatie. Îndemnam, în acelasi timp, toate partidele care fac parte din familia politica a PPE sa îsi intensifice eforturile în vedere obtinerii aderarii cât mai rapide a României si Bulgariei la spatiul Schengen”, se mentioneaza în comunicatul dat publicitatii de Siegfried Muresan.

„Spatiul Schengen va fi mai sigur odata cu aderarea României si a Bulgariei. Aceasta este decizia corecta si are sustinerea totala a Adunarii Politice a PPE”, se mai mentioneaza în textul citat. Urmatoarea reuniune a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) în care s-ar putea supune la vot aderarea României si a Bulgariei la zona libera de circulatie va avea loc la Bruxelles, pe 4 si 5 decembrie. 

Citește toată știrea

Adunarea Politică a PPE a adoptat o rezoluţie prin care solicită guvernului Austriei să accepte aderarea României la Schengen
Publicitate