Publicitate

Cladirea unde a functionat Regionala de drumuri nationale timp de mai bine de doi ani pe o chirie uriasa este si acum libera. Anunturile din portofoliile agentiilor imobiliare o prezinta acum cu încaperi mobilate si cu jaluzele la ferestre, totul la un pret de 10 euro/mp negociabil, din care 2 euro reprezinta taxa de mentenanta. Pentru toate cele cinci niveluri oferite spre închiriere se cer 25 de mii de euro/ luna.

Prin contractul aprobat la sfârsitul anului 2018 în Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, chiria stabilita pentru DRDP Iasi era de 38 de mii de euro, respectiv 15,5 euro/mp. Contractul de locatiune a fost încheiat pe 5 ani si prevedea despagubiri echivalentul a 6 chirii daca era întrerupt înainte de termen.

Amenajarile interioare facute înaintea mutarii birourilor Regionalei au costat si ele 400 de mii de euro. De altfel, anunturile de acum mentioneaza ca imobilul este renovat complet.

Ziarul de Iasi a relatat în ianuarie 2019 despre chiria umflata artificial de la 6 euro/ mp, cât mentionau atunci anunturile, la 15,5 euro. La vremea aceea, Ovidiu Laicu a subliniat ca o asemenea cladire era potrivita pentru administratia Directiei, întrucât încapeau aici toate birourile, spre deosebire de vechiul si actualul sediu de pe strada Gh. Asachi. Desigur, suprafta este mai mare, dar chiria se plateste pe metru patrat. Ovidiu laicu, mai spunea atunci ca în pretul chiriei intra si costul amenajarilor pentru o clasificare într-o categorie superioara de birouri. Cu toate acestea, acum acelasi spati este scos la vânzare, cu amenajarile facute, la o chirie mult mai mica – si negociabila – si cu toate acestea nu are mare cautare.

Cladirea apartine SC Stefana SRL, administrata de familia Covalciuc. Stefan Covalciuc este coleg de partid (PSD) cu Ovidiu Laicu, directorul de atunci al DRDP, revenit în functie la începutul acestui an.

Contractul cu Regionala de drumuri nationale i-a adus familiei Covalciuc peste un milion de euro. De cealalta parte, DRDP a revenit în martie 2021 în vechiul sediu, mai mic, dar unde si chiria e circa 8 mii de euro, de aproape 5 ori mai mica. În schimb, termenul de locatiune este de 3 ani, timp în care DRDP, respectiv CNAIR trebuie sa decida asupra investirii în construirea sau achizitia unui spatiu în care sa-si desfasoare activitatea. Jumatate din acest termen a trecut deja.

Cititi si: Aici sunt banii de autostrada – în sediul DRDP! A cerut 6 €/mp, statul i-a dat 15

Cititi si: INCREDIBIL! DRDP plateste la Iasi o chirie mai mare decât cea a companiei-mama din Bucuresti

Cititi si: Directia Regionala de Drumuri si Poduri s-a mutat la sediul din Copou

Citește toată știrea

Afacerea de la DRDP: sediul pe care s-a dat 15,5 euro/m.p nu este luat de nimeni la 10euro/m.p.
Publicitate