Publicitate

Un record de vânzari de aproape 40 de milioane de euro va fi atins de catre florariile din România, conform unui studiu realizat de compania de consultanta Frames. Pâna în acest moment, peste 2,5 milioane de buchete au fost vândute, cele mai cautate flori fiind ghioceii, zambilele, lalelele sau narcisele, dar si trandafirii, în ciuda faptului ca nu este sezonul lor.
Afacerile cu flori au mari sanse sa atinga în acest an un adevarat record istoric, de peste 2,7 miliarde de lei, dupa ce, în 2023, a fost indicata o depasire a bornei de 2,5 miliarde, conform datelor financiare prezentate de Ministerul Finantelor. Pentru a putea face o comparatie, cu 10 ani în urma, în 2014, piata florilor raporta o cifra de afaceri de 491,3 milioane de lei.

Potrivit analizei Frames, comertul cu amanuntul al florilor din România s-a diversificat foarte mult în privinta ofertei de servicii. De la florariile de cartier s-a ajuns la site-uri web prin intermediul carora poti comanda de la clasicele buchete, la aranjamente florale personalizate.

„Piata florilor s-a dezvoltat spectaculos, dovada ca numarul firmelor s-a dublat în ultimii 10 ani, la fel ca si cel al angajatilor. Dezvoltarea semnificativa a afacerilor a venit atât pe fondul cresterii interesului investitorilor pentru acest domeniu cât mai ales ca urmare a reducerii semnificative a pietei negre, a evaziunii fiscale din acest sector”, a declarat Adrian Negrescu, managerul Frames.

Cele mai multe flori vândute pe piata româneasca vin din import, aproximativ 80-, restul fiind acoperit din productia locala. Analiza privind business-ul din piata florilor din România în 2024 a fost realizata pe baza datelor financiare comunicate de companiile având codul CAEN 4776 (comertul cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor) la Ministerul Finantelor pentru anul 2022, datelor statistice privind dinamica firmelor de la Registrul Comertului si informatiilor de la Institutul National de Statistica.

Toate articolele din noua sectiune ZdI “Ziarul Studentesc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studentesc” citeste AICI

 

Citește toată știrea

Afacerile cu flori de Ziua Femeii au explodat: creştere de peste cinci ori în ultimii zece ani
Publicitate