Publicitate

Trei candidati au ramas în cursa pentru desemnarea reprezentantului Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie în viitorul Consiliu Superior al Magistraturii: Daniel Horodniceanu, fostul sef al DIICOT, acum simplu procuror la DIICOT Iasi, Magdalena Militaru, adjuncta procurorului general al României, Gabriela Scutea, si Alina Albu, sefa Sectiei pentru combaterea crimei organizate din cadrul DIICOT.
Cei trei se lupta pentru locul ocupat în prezent de procurorul Codrut Olaru. Mandatului actualului CSM expira la sfârsitul anului.

Adunarea generala a procurorilor PÎCCJ (DIICOT, DNA, PG) a fost convocata pe 22 iunie 2022, ora 11, la Centrul Cultural al MAI. Peste 500 de procurori sunt asteptati sa îsi exprime votul, scrie g4media.ro.

Potrivit unor surse din rândul procurorilor, de regula, cele mai mari sanse le au candidatii care vin din DIICOT întrucât au cei mai multi votanti, 290. DNA si PG au în jur de 240 de voturi.

Numai ca de acesata data, votul procurorilor DIICOT este ”spart”, atât Daniel Horodniceanu, cât si Alina Albu provin de la parchetul anti-crima organizata. În plus, Magdalena Militaru, adjuncta Gabrielei Scutea, ar fi puternic sustinuta de sefima din parchete. Citeste mai mult pe g4media.ro.

 

Citește toată știrea

Alegeri cu miză la Parchetul general pentru un loc în viitorul CSM: Un ieşean, în cărţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate