Publicitate

Peste 290 de mii de cetateni din Republica Moldova si-au exercitat dreptul la vot pâna la ora 18.00, respectiv 34- din numarul alegatorilor înscrisi pe listele electorale, transmite Deschide.md. De asemenea, pâna la ora 15.00, au fost raportate zeci de incidente în sectiile de votare.
Dintre alegatorii care s-au prezentat la urne, peste 54,58- sunt femei. Misiunea de Observare a Promo-LEX a înregistrat 62 de incidente în sectiile de votare, pâna la ora 15:00. Potrivit organizatiei, s-au înregistrat noua cazuri, dintre care cinci în Durlesti, de prezenta nejustificata a persoanelor neautorizate în incinta sectiei de votare sau în raza de 100 de metri.

De asemenea, în localitatile Sarata-Razesi din raionul Leova si Lozova din raionul Straseni au fost înregistrate transportari organizate ale alegatorilor la sectiile de vot. Totodata, au fost observate alte 11 cazuri în care a fost încalcat secretul votului. Cele mai multe situatii, 10 la numar, se refera la fotografierea buletinului cu votul exprimat.

De aseemenea, într-o sectie de votare din localitatea Chiperceni, raionul Orhei, pâna la introducerea buletinului de vot în urna, un alegator, în stare de ebrietate, a divulgat cu cine a votat, prezentând buletinul de vot si strigând numele candidatului pe care l-a ales.

Promo-LEX a mai înregistrat cinci cazuri de întrerupere pe parcursul zilei votarii a procesului de filmare a operatiunilor electorale.  O situatie deosebita s-a înregistrat în municipiul Balti. Pe parcursul zilei, persoane necunoscute contactau locuitorii si îi anuntat ca alegerile au fost anulate, astfel ca acestia sa nu mearga la sectiile de votare.

Scrutinul poate fi declarat valid în localitate, întrucât prezenta la urnele de vot a depasit pragul minim necesar de 20-. În Republica Moldova se desfasoara, duminica, turul II al alegerilor locale generale. În 273 de localitati urmeaza sa fir alesi primarii. La urnele de vot sunt asteptati peste 839 de mii de alegatori.

 

 

Citește toată știrea

Alegeri locale în Republica Moldova: Peste 290 de mii de alegători şi-au exercitat dreptul de vot, până la ora 18.00
Publicitate