Publicitate

Este alerta de holera în Republica Moldova. Autoritatile au descoperit bacteria periculoasa pe o plaja de pe malul Nistrului.
În ciuda rezultatelor analizelor probelor din apa scaldatul nu a fost interzis în zona. 

”Are legatura cu aceste modificari ale unui trai normal pe care îl are un popor. Aceasta modificare este prezenta pe toata granita noastra de est, din Ucraina si spre Republica Moldova.  Apar în felul acesta brese în ceea ce priveste igiena, inclusiv în ceea ce priveste conditiile de potabilitate ale apei si tot ceea ce înseamna conditii de igiena începând cu grija de a fi spalate fructele si legumele sau spalatul pe mâini cu apa si sapun, holera fiind o boala bacteriana care se transmite pe cale digestiva”, a declarat medicul infectionist iesean Carmen Dorobat.

”Oamenii trebuie sa înteleaga ca nu este vorba despre o transmitere aerogena, cum s-a întâmplat în cazul COVID si nu vom avea un val ca acela la care am asistat în anii trecuti. Dar categoric trebuie luate masuri de precautie în tot ceea ce înseamna conditii de igiena.  Persoanele care vin de acolo sa fie verificate ca si stare de sanatate iar cei care pleaca spre zonele respectiva sa aiba grija de tot ceea ce înseamna conditii de igiena, inclusiv zonele unde se cazeaza, spatiile în care se alimenteaza si de unde beau apa”, a mai spus medicul la Antena 3.

Holera se caracterizeaza printr-un volum mare de scaune diareice, varsaturi, crampe musculare, pierderea rapida a fluidelor, pâna la 20 de litri pe zi, dar si deshidratare severa.

Cei care se confrunta cu astfel de simptome ar trebui sa mearga cât mai repede la un medic.

Citește toată știrea

Alertă de holeră în Moldova! Medic ieşean: ”Trebuie luate măsuri de precauție!”
Publicitate