Publicitate

Jucatoarea româna de tenis Ana Bogdan, a treia favorita, s-a calificat în semifinalele turneului BCR Iasi Open (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, vineri, dupa ce a învins-o pe georgiana Ekaterine Gorgodze, cap de serie numarul opt, cu 6-1, 6-2.
Ana Bogdan (29 ani, 75 WTA) a obtinut victoria dupa numai 68 de minute. Ana Bogdan, care în weekend-ul trecut a jucat prima sa finala WTA 250 din cariera (la Varsovia), a dominat jocul, fiind net superioara la serviciu (a reusit si 7 asi), salvând cele trei mingi de break pe care le-a avut adversara sa.

Românca a câstigat ambele dueluri anterioare cu Gorgodze (30 ani, 147 WTA), cu 7-5, 6-4 în octombrie 2013, în sferturile unui turneu futures în Antalya, si în noiembrie 2013 în finala altui turneu futures în Antalya, cu 7-6 (5), 7-6 (5).

Ana Bogdan si-a asigurat un cec de 5.300 de dolari si 57 de puncte WTA. În penultimul act, Ana Bogdan o va înfrunta pe rusoaica Daria Astahova (20 ani, 256 WTA), venita din calificari. Astahova a dispus, vineri, în sferturi, de Paula Ormaechea (Argentina)m, cu 6-4, 6-0.

Cealalta semifinala de la Iasi le va opune pe maghiara Panna Udvardy, a doua favorita, si pe poloneza Maja Chwalinska. Udvardy a câstigat clar în sferturi în fata frantuzoaicei Kristina Mladenovic (cap de serie numarul sase), cu 6-1, 6-2, iar Chwalinska a dispus cu 6-3, 4-6, 6-2 de Rebeka Masarova (Spania).

Într-un meci din sferturile de finala ale probei de dublu, ieseanca Andreea Prisacariu si bosniaca Anita Husaric-Wagner au fost învinse cu 3-6, 6-4, 11-9 de rusoaicele Anghelina Gabueva/Anastasia Zaharova (favoritele numarul doi). Tot vineri, în semifinale, maghiarele Reka-Luca Jani si Panna Udvardy, favoritele numarul patru, au trecut de rusoaice cu 6-1, 6-3.

În finala, Jani si Udvardy vor juca împotriva câstigatoarelor din partida Andreea Rosca (România)/Daria Astahova (Rusia) – Andrea Lazaro Garcia (Spania)/Despina Papamichail (Grecia).

SURSA: Agerpres

 

 

Citește toată știrea

Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului BCR Iaşi Open

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate