Publicitate

O ieseanca a fost condamnata dupa ce a promis mai multor naivi angajarea în posturi caldute la stat. A încasat bani de la acestia pentru posturile promise, iar apoi i-a lasat cu ochii în soare. Desi se afla la prima abatere de la lege, judecatorii au apreciat ca pedeapsa aplicata trebuie executata în regim de detentie.
Procurorii au retinut în sarcina Monicai Oneata 13 infractiuni de trafic de influenta, comise în perioada septembrie 2019 – iulie 2021. Metoda de lucru era simpla. Angajata în cadrul registraturii primariei Pascani, Oneata le dadea de înteles victimelor ca le poate gasi locuri de munca în cadrul institutiei sau a politiei locale. Evident, totul se facea contra unei sume de bani, pentru ca „asa se fac angajarile pe posturi de bugetari”. Banii ar fi urmat sa fie împartiti cu mai multe persoane de care depindeau angajarile. În total, Oneata a obtinut de la victimele sale 37.100 euro si 37.900 lei.

Ancheta procurorilor s-a bazat pe marturiile a doua victime, sot si sotie. Cei doi ar fi urmat sa fie angajati în cadrul Politiei Locale Pascani, respectiv la registratura primariei. Oneata a obtinut de la cei doi 4.000 de euro, dupa care a început sa-i plimbe cu vorba. În cele din urma, dupa aproape doi ani, cei doi au denuntat-o. Au fost si ei trimisi în judecata, pentru dare de mita, executarea pedepselor de câte un an si patru luni de închisoare primite fiind însa suspendata. Oneata a fost condamnata la un an si sase luni de detentie. Sentinta Tribunalului nu este înca definitiva, ea putând fi contestata cu apel. 

Citește toată știrea

Angajată la primărie, trimisă după gratii pentru 13 mite de peste 40.000 de euro. Denunţătorii, condamnaţi şi ei
Publicitate