Publicitate

Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 15 marti seara, în cadrul evenimentului intitulat Wonderlust.
Seria iPhone 15, compusa din patru modele, a fost vedeta evenimentului organizat de Apple marti seara si transmis online pe propriul website si pe YouTube.

Mai mult ca oricând, accentul este pus pe cele doua modele Pro, care sunt vândute mai scump si cu o marja mai mare de profit – acestea beneficiaza de cele mai multe upgrade-uri.

Cele doua modele Pro au acum la baza un cadru de titanium (în loc de otel inoxidabil), care ar trebui sa le confere o rezistenta mai mare si sa contribuie la scaderea în greutate a acestora.

iPhone 15 Pro (6,1 inch) si iPhone 15 Pro Max (6,7 inch) beneficiaza si de un nou cip, A17 Pro, construit pe 3nm – cu 19 miliarde e tranzistori, 6 nuclee de procesor. Acesta promite un spor de performanta de 10- în sarcinile pe un singur fir.

Placa video are 6 nuclee, cu o performanta maxima cu 20- mai mare decât generatia anterioara.

Action Button este o noua facilitate disponibila doar pe cele doua – un buton fizic (ce ia locul butonului de oprire a sunetelor) a carui actiune poate fi aleasa de utilizator. De exemplu, acesta poate fi configurat pentru realizarea rapida a unei fotografii.

În plus fata de toate celelalte modele ale seriei, iPhone 15 Pro Max are în dotare o noua lentila tele de 12MP, care faciliteaza marirea optica cu 5X a fotografiilor, la o lungime focala de 120mm.

Camera ultrawide are si ea 12MP.

Camera principala are 48MP si promite o performanta mai buna în lumina slaba si în cazul portretelor. Aceasta produce fotografii la o rezolutie de 24MP.

Conexiunea USB-C atinge viteze de 10gbps în cazul modelelor Pro, adica de 20 de ori mai rapid decât un USB2.

iPhone 15 Pro si Pro Max vor costa de la 1.000 de dolari (128GB), respectiv 1200 de dolari (256GB) si vor fi disponibile din 22 septembrie.

Întreaga serie iPhone 15 va folosi pentru alimentare si transfer de date conexiunea USB-C. Apple a fost fortata de noua legislatie europeana sa renunte la conectorul propriu Lightning.

Dynamic Island ajunge acum pe iPhone 15 si iPhone 15 Plus, dupa ce, anul trecut, era lansata doar pe modelele Pro.

Modelul de baza al seriei se bazeaza pe cipul A16 Bionic, folosit anul trecut de iPhone 14 Pro.

iPhone 15 are un ecran OLED Super Retina de 6,1 inch, în vreme ce modelul Pro beneficiaza de un ecran de 6,7 inch. Luminozitatea maxima poata ajunge la 2000 de niti.

Camera principala de la iPhone 15 are 48MP, cu f1.6 si o lungime focala de 26mm, facilitând un zoom optic 2X.

iPhone 15 si iPhone Plus vor costa de la 800 de dolari, respectiv 900 de dolari.

Citește toată știrea

Apple a lansat iPhone 15. Ce detalii tehnice are noul telefon
Publicitate