Publicitate

Aproape 1 din 5 adulti americani care au declarat ca au avut COVID-19 în trecut înca mai au simptome, potrivit datelor unor sondaje colectate în primele doua saptamâni din iunie, au declarat miercuri oficiali americani din domeniul sanatatii, citati de Reuters.
În general, 1 din 13 adulti din Statele Unite are simptome de long-COVID care dureaza de trei luni sau mai mult dupa ce a contractat pentru prima data boala si pe care nu le avea înainte de infectare, au aratat datele.

Datele au fost colectate în perioada 1-13 iunie de catre Biroul de recensamânt al SUA si analizate de Centrul American pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC).

Simptomele de long-COVID variaza de la oboseala, batai rapide ale inimii, dificultati de respiratie, dificultati cognitive, dureri cronice, anomalii senzoriale si slabiciune musculara.

Acestea pot fi debilitante si pot dura saptamâni sau luni dupa recuperarea de la infectia initiala.

Analiza CDC a constatat, de asemenea, ca adultii mai tineri au fost mai predispusi sa aiba simptome persistente decât adultii mai în vârsta.

De asemenea, potrivit studiului, femeile au fost, de asemenea, mai predispuse sa aiba COVID de lunga durata decât barbatii, 9,4- dintre femeile adulte din SUA raportând simptome COVID de lunga durata, comparativ cu 5,5- dintre barbati.

Studiul a constatat ca aproape 9- dintre adultii hispanici au COVID de lunga durata, mai mult decât adultii albi si negri si mai mult decât dublul procentului adultilor asiatici.

Au existat, de asemenea, diferente în functie de statele americane, Kentucky si Alabama raportând cel mai mare procent de adulti cu simptome long-COVID, în timp ce Hawaii, Maryland si Virginia au raportat cel mai mic procent, potrivit sondajului.

Citește toată știrea

Aproape 1 din 5 adulţi care au avut COVID au simptome persistente. Adulţii tineri, mai predispuşi la long-COVID
Publicitate