Publicitate

Patru persoane au fost arestate preventiv dupa ce ar fi vândut sau ar fi intermediat vânzarea unor substante psihoactive catre consumatori din judetul Iasi, pentru sume cuprinse între 60 si 360 de lei.
Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, împreuna cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi, au facut noua perchezitii domiciliare, la persoane cercetate pentru implicarea în operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit cercetarilor, în perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, sase persoane, cu vârste cuprinse între 32 si 49 de ani, ar fi vândut sau intermediat vânzarea unor cantitati de substante psihoactive noi (ADB-BUTINACA, ADB-INACA si 5F-MDMB-PINACA), pentru sume cuprinse între 60 si 360 de lei, catre consumatori din judetul Iasi.

Persoanele cercetate si-ar fi creat o clientela constanta, fidelizata prin oferirea initiala a unor cantitati mai mari de substanta psihoactiva, la pretul unei doze. În urma perchezitiilor domiciliare, au fost descoperite si ridicate obiecte purtatoare de urme de substanta, mai multe terminale mobile si cartele SIM, precum si alte mijloace de proba.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a patru persoane si masura controlului judiciar fata de alte doua. Ulterior, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Iasi a dispus arestarea preventiva a celor patru retinuti, pentru 30 de zile.

 

Citește toată știrea

Arestări în Iaşi într-un dosar de vânzare de droguri. Cum erau fidelizaţi clienţii
Publicitate