Publicitate

Cazul preotului neurochirurg Stefan Mindea, relatat de Media Quality în cadrul unei anchete de presa în cursul saptamânii trecute, scoate la lumina si alte situatii în care acesta ar fi avut un comportament similar. Presa locala din Constanta relata zilele trecute un alt caz în care Mindea ar fi realizat infiltratii cu Xilina si Dexametazona la preturi halucinante, prezentându-le ca pe niste solutii magice cu o compozitie secreta. S-a cerut, în acest context, o pozitie de la Arhiepiscopia Tomisului, de vreme ce postura de preot a lui Mindea a generat credibilitate în fata pacientilor.
La solicitarea presei locale din Constanta, Arhiepiscopia Tomisului a raspuns ca nu se poate pronunta într-un astfel de caz, pentru ca nu are competente medicale sau judiciare. Desi nu despre asta era vorba.

„Nu ne antepronuntam pe o cauza aflata în faza de investigatie. Dupa ce organele judiciare îsi vor fi finalizat lucrarile Arhiepiscopia Tomisului va oferi un punct de vedere. Institutia noastra nu are competenta de a efectua expertize pe domeniul medical sau judiciar. Acest lucru cade în sarcina profesionistilor domeniilor respective, care, probabil, îsi vor face datoria. Va multumim!” – a raspuns sec Arhiepiscopia Tomisului.

Reamintim faptul ca în anul 2020, Stefan Mindea era hirotonit preot chiar de ÎPS Teodosie la Manastirea „Vacarestii Noi” din comuna Lumina, Constanta. Evenimentul a fost foarte mediatizat la vremea respectiva, o publicatie religioasa de prestigiu prezentând aceasta transformare a medicului în preot ca pe un act de sanatate morala. Pâna în momentul hirotonirii, Mindea era diacon la Biserica „Nasterea Maicii Domnului” din Constanta. În anul 2019, Mindea primea din partea episcopului Ignatie al Husilor distinctia Crucea Episcopala „pentru lucrarea foarte intensa desfasurata în slujba vindecarii semenilor”.

Mai mult, pe mediaqualiy

Citește toată știrea

Arhiepiscopia Tomisului refuză să ia poziție în cazul preotului neurochirurg Ștefan Mindea, acuzat de înșelătorie de mai mulți foști pacienți
Publicitate