Publicitate

O asistenta medicala care timp de 30 de ani a fost alaturi de cei bolnavi a avut la rândul sau nevoie de ajutor medical dupa ce a aflat ca are o tumora de aproximativ 5 centimetri la nivelul creierului. 
Gina Corban povesteste ca toate problemele au început sa apara într-o saptamâna în care a avut un program solicitant, cu garzi si ture succesive. Noaptea nu putea dormi din cauza unor dureri de cap pe care initial le-a pus pe seama oboselii acumulate. Abia dupa ce s-a trezit cu amelteli, greata si varsaturi a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie. „A fost ca un soc initial. Nu m-am gândit ca mi s-ar putea întâmpla chiar mie acest lucru. Dumnezeu face minuni, mi-am pus toata încrederea în El. Iar medicii sunt mâna lui Dumnezeu. Prin Dumnezeu si prin mâna medicilor s-a putut realiza aceasta minune”, a povestit asistenta medicala în vârsta de 47 de ani.

Atunci când a ajuns la spital, medicii au diagnosticat-o cu sindrom de hipertensiune intracraniana, dureri de cap, varsaturi si deficite motorii. A trecut prin mai multe investigatii medicale care au aratat ca are o tumora foarte agresiva, de dimensiuni foarte mari, cunoscuta în literatura de specialitate ca glioblastom. Pentru a se face rezectia acesteia, se foloseste o substanta de contrast, un praf alb pe care pacientul îl înghite si care se fixeaza pe celulele tumorale, delimitând astfel tumora de creierul din jur.

„Ne bucuram ca am putut ajuta o colega, aceasta pacienta este asistenta si lucreaza la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Ne bucura ca este bine, se poate reintegra social, poate sa îsi desfasoare în continuare activitatea profesionala fara probleme. Va necesita tratamente complementare, controale repetate, dar în momentul de fata este acasa cu un prognostic relativ favorabil”, au transmis reprezentantii Spitalului de Neurochirurgie.

Citește toată știrea

Asistentă medicală operată de o tumoră pe creier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate