Publicitate

Proiectul de lege initiat de medicul si deputatul USR Adrian Wiener privind promovarea obligatorie a examenului de bacalaureat înainte de înscrierea la scolile postliceale sanitare a fost respins de Parlament. Absolventii de liceu, indiferent daca au promovat sau nu examenul de bacalaureat, se vor putea înscrie în continuare la o scoala postliceala sanitara.
Adrian Wiener, medic la Spitalul Judetean Arad si vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, încearca pentru a doua oara sa treaca prin Parlament acest proiect de lege.

„Cei care decid asupra lipsei reformelor din sanatate considera ca asistentii medicali fac doar injectii. Sentimentul evident este ca a fost un vot pentru patronii scolilor postliceale de asistente. Am vorbit si cu Ordinul Asistentilor Medicali, care sustine aceasta lege. Nu exista un motiv rational pentru ca ea sa fie respinsa. Ai impresia ca te lovesti de un zid care este impermeabil la orice argument”, a declarat Adrian Wiener pentru HotNews.ro.

Adrian Wiener ar fi asteptat un raspuns legat de aceasta propunere de lege si de la Ministerul Sanatatii.

„M-as fi asteptat ca si Ministerul Sanatatii sa spuna ceva, dar nu a spus nimic. Profesia de asistent medical este una pentru care în alte tari ai nevoie de studii superioare, nu e tâmplarie. Calitatea actului medical depinde în mare masura de asistentul medical. Personalul medical trebuie definit prin profesionalism, empatie, dar mai ales prin capacitate de asimilare continua a informatiilor”, mai spune Wiener.

Medicul la Spitalul Judetean Arad si vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor a primit o „replica cinica” de la un parlamentar AUR, cu privire la acest proiect de lege: „Nu înseamna ca daca nu ai bacu’ nu stii sa faci o injectie”.

Mai mult, pe tion.ro

Citește toată știrea

Asistente medicale fără bacalaureat. Asta au hotărât parlamentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate