Publicitate

Producatorul de medicamente anglo-suedez AstraZeneca a semnat un acord în valoare de pâna la 247 de milioane de dolari cu firma americana de produse biologice bazate pe inteligenta artificiala Absci, pentru a proiecta un anticorp pentru combaterea cancerului, a informat duminica Financial Times.
Colaborarea îsi propune sa valorifice tehnologia AI a Absci pentru analiza proteinelor la scara larga pentru a gasi o terapie oncologica viabila, un obiectiv principal al AstraZeneca. Nu s-a spus ce tip de cancer intentioneaza sa tinteasca cel doua companii.

Absci si AstraZeneca nu au raspuns imediat la solicitarile Reuters de comentarii.

Acordul include un comision initial pentru Absci, finantare pentru cercetare si dezvoltare si plati în anumite etape importante, precum si redevente pentru orice vânzare de produse, a scris ziarul. Sean McClain, fondatorul si directorul executiv al Absci, a afirmat ca aplicarea principiilor de inginerie la descoperirea medicamentelor a îmbunatatit potentialul de succes si a redus timpul petrecut în dezvoltare. Absci aplica inteligenta artificiala generativa pentru a proiecta candidati optimi de medicamente pe baza afinitatii tinta, siguranta, fabricatie si alte trasaturi.

Citește toată știrea

AstraZeneca şi Absci colaborează pentru un anticorp anti-cancer
Publicitate