Publicitate

Un iesean a ramas si fara bani si fara marfa platita. Si-au cautat dreptatea în instanta si a gasit-o, judecatorii recunoscând ca are dreptate. Paguba însa a ramas.
În septembrie anul trecut, C.A.C. a încheiat cu un PFA un contract de antrepriza prin care meseriasul se obliga sa execute o serie de lucrari la locuinta clientului. Trebuiau aerisite caloriferele si montata o centrala termica. De buna credinta, C.A.C. a platit pe 16 septembrie o prima transa de 3.500 de lei, iar o saptamâna mai târziu, înca 5.100 de lei.

Contractul nu prevedea un termen concret pentru finalizarea lucrarilor, dar C.A.C. a apreciat ca doua saptamâni ar trebui sa fie suficiente pentru montarea centralei. Timpul însa a trecut, fara ca lucrarea sa fie facuta. În lipsa unui termen mentionat în contract, clientul nu putea nici sa-si ceara banii înapoi. Ca urmare, C.A.C. s-a adresat instantei, cerând judecatorilor sa impuna meseriasului un termen de efectuare a lucrarii.

Clientul a invocat în favoarea sa prevederile Codului Civil, care prevad ca instanta poate impune printr-o ordonanta presedintiala un termen de executare a unei obligatii, atunci când contractul nu îl prevede. Magistratii Judecatoriei au apreciat însa ca impunerea unei date pâna la care meseriasul sa-si faca treaba nu-si are sensul în acest caz.

„Contrar celor sustinute de reclamant, instanta apreciaza ca obligatia de achizitionare centrala si piese de instalare, aerisire calorifere si montat utilitati gaz, nu sunt obligatii care prin natura lor sa presupuna un termen, ci sunt obligatii care pot fi executate de îndata. În acest context, în lipsa unui termen convenit de parti, rezulta ca obligatia a devenit exigibila de la momentul contractarii, motiv pentru care prezenta cerere de stabilire pe cale presedintiala a unui termen judiciar va fi respinsa”, au precizat judecatorii. Cu alte cuvinte, meseriasul trebuia sa-si fi facut deja treaba, deci nu i se poate impune un termen. Cum însa au trecut deja mai bine de 10 luni fara ca centrala sa fie montata, C.A.C. a atacat sentinta cu apel, dosarul intrând pe rolul Tribunalului.

 

 

Citește toată știrea

Atenţie la contracte! Un iesean aşteaptă de 10 luni o centrală pe care a plătit 8.600 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate