Publicitate

Fostul campion australian la înot James Magnussen a declarat ca este pregatit sa se dopeze pentru a doborî recordul mondial la 50 de metri liber si a încasa un premiu de un milion de dolari (1,08 milioane de euro), relateaza AFP.
Înotatorul în vârsta de 32 de ani, campion mondial la 100 m liber în 2011 si 2013, intentioneaza sa revina pentru a participa la «Enhanced Games» , unde nu vor exista teste antidoping, permitând efectiv participantilor sa foloseasca substante interzise.

Magnussen, care s-a retras din acest sport din 2018, ar fi primul nume mare care s-ar alatura acestui proiect extrem de controversat, lansat în 2023 de omul de afaceri australian Aron D’Souza, care nu se supune regulilor Agentiei Mondiale Antidoping si ale carui performante nu pot fi omologate.

„Daca mi-ar fi cerut cineva sa fac acest lucru în timpul carierei mele de înotator, raspunsul meu ar fi fost complet diferit de cel de astazi, deoarece m-am retras din sport de sase ani”, a scris el într-un editorial pentru ziarul The Australian, sâmbata. „Pentru a fi complet transparent, banii joaca un rol important. Un premiu de 1,6 milioane de dolari australieni este greu de ignorat. Sportivii retrasi nu au parte în fiecare zi de astfel de oportunitati”, a precizat el.

Brazilianul Cesar Cielo detine recordul la 50 de metri liber (20 secunde/ 91 sutimi) din 2009, când l-a stabilit purtând un costum aerodinamic de înalta tehnologie, care a fost între timp interzis.

Magnussen, al carui record personal este de 21 secunde, 52 de sutimi, a insistat ca nu îsi va asuma niciun risc pentru sanatate. „Vreau sa fiu înconjurat de doctorii potriviti si de un sprijin medical bun. Vreau sa o fac cum trebuie”, a explicat el.

«Enhanced Games», a caror data si loc de desfasurare nu au fost înca anuntate, ar trebui sa cuprinda cinci categorii principale: atletism, natatie, gimnastica, forta si lupta.

SURSA FOTO: codesports.com.au

 

Citește toată știrea

Australianul James Magnussen, pregătit să se dopeze pentru a bate recordul mondial la 50 m la nataţie
Publicitate