Publicitate

Autoritatile ucrainene din Mariupol, oras-port aflat sub control rusesc din luna mai 2022, au denuntat duminica vizita presedintelui rus Vladimir Putin, pe care l-au calificat drept „criminal international”, informeaza AFP.
„Criminalul international Putin a vizitat orasul ocupat Mariupol” în timpul noptii, „probabil pentru a nu vedea la lumina zilei orasul ucis de ‘eliberarea’ lui”, a scris Consiliul municipale pe contul sau de Telegram, facând referire la mandatul de arestare international ce îl vizeaza pe presedintele rus.

Presedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oras ucrainean devastat de bombardamente, a anuntat duminica serviciul de presa al Kremlinului. Este prima deplasare a liderului rus în acest oras-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile si fusese ocupat de armata rusa în luna mai 2022.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul si a facut un tur al orasului, el însusi la volanul unei masini. Vladimir Putin a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes si a primit un raport asupra lucrarilor de reconstructie din acest oras devastat, potrivit aceleiasi surse.

Vladimir Putin este vizat începând de vineri de un mandat de arestare emis de Curtea Penala Internationala (CPI), care îl acuza de crima de razboi „deportare ilegala” de copii ucraineni.

CPI, cu sediul la Haga, a încercat de asemenea sa verifice daca bombardamentul si asediul asupra orasului Mariupol, în sud-estul Ucrainei, pot constitui o crima împotriva umanitatii. Ea a conchis ca îi lipsesc elemente pentru a ajunge la o astfel de concluzie, în conditiile în care nu a avut acces în regiunea Donetk, unde se afla Mariupol.

SURSA: Agerpres

Citește toată știrea

Autorităţile ucrainene din Mariupol denunţă vizita criminalului internaţional Vladimir Putin în oraşul-port
Publicitate