Publicitate

Putin, avere de zeci de miliarde. Regatul Unit a decis vineri sa sanctioneze apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin, acuzati de Londra ca îi finanteaza acestuia un stil de viata „luxos”, într-un nou val de sanctiuni ca represalii la invazia rusa din Ucraina, potrivit AFP. 
Printre cele 12 persoane, apropiati si oameni de afaceri, vizate de sanctiuni figureaza fosta lui sotie, Liudmila Oceretnaia, si Alina Kabaeva, o fosta gimnasta olimpica despre care „zvonurile sustin ca ar fi actuala partenera a lui Putin”, potrivit unui comunicat.

Mass-media atribuie de mai multi ani presedintelui rus o relatie cu Alina Kabaeva, lucru pe care Vladimir Putin l-a dezmintit în 2008. „Expunem la lumina zilei si tintim reteaua oculta care sustine modul de viata luxos al lui Putin si strângem latul în jurul cercului sau apropiat”, a declarat în comunicat ministrul britanic de externe Liz Truss.

„Vom continua sa aplicam sanctiuni tuturor celor care ajuta si sunt complici la agresiunea lui Putin, pâna când Ucraina va învinge”, a adaugat ea. În cursul unei reuniuni cu omologii sai din G7 în Germania, Liz Truss a pledat vineri pentru ca de acum înainte armele sa fie livrate Ucrainei si a cerut instituirea de noi sanctiuni.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

Citește toată știrea

Averea lui Putin, în vizorul autorităţilor britanice: palat de un miliard de dolari şi yaht de 600 milioane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate