Publicitate

Marius Striblea, fost decan al Baroului de Avocati din Iasi, anunta într-o postare pe Facebook ca ia în considerare posibilitatea de a candida la sefia Uniunii Nationale a Barourilor din România.
Ca membru al breslei, dar mai ales ca lider, cunoscând bine problemele noastre, am luptat în orice circumstante pentru imaginea si forta profesiei, am gestionat cu mare chibzuinta banii avocatilor, am aparat întotdeauna colegii si avocatura, inclusiv în fata celor mai înalte foruri din sistemul justitiei, am actionat de fiecare data cu gândul la viitorul nostru”, afirma el într-un mesaj în care spune ca urmeaza sa ia o decizie definitiva în viitorul apropiat. Daca va fi ales, va fi primul presedinte din provincie care ar conduce Uniunea. Redam mai jos postarea integrala:

“19.09.1997 – 19.09.2022 – 25 DE ANI DE AVOCATURA!

Sunt fericit si mândru pentru ca astazi am împlinit 25 de ani în avocatura!

Am devenit Avocat în Baroul Iasi la 19 septembrie 1997, imediat dupa terminarea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi.

Am fost stagiar, am intrat în cauzele îndrumatorului, dar am luat si oficii. Cu timpul, am devenit colaborator si apoi asociat al Maestrului meu.

La 4 ianuarie 2002 mi-am deschis propriul cabinet, având la rândul meu stagiari.

La 11 mai 2011, la 36 de ani, am fost ales Decan al Baroului Iasi, cel mai tânar dintre toti cei ce au ocupat aceasta pozitie. Am detinut functia pentru durata maxima legala de doua mandate, între anii 2011 si 2019. Ulterior, am fost desemnat “Decan de Onoare” al aceluiasi barou.

Din 2019 si pâna în prezent sunt Vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din România.

De-a lungul carierei, mi-am continuat formarea profesionala (master si doctorat în stiinte juridice în 1998, respectiv în 2014), am avut privilegiul de a contribui la formarea a zeci de generatii de studenti ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi si de a apara mii de oameni din toate categoriile socio-profesionale.

Ca membru al breslei, dar mai ales ca lider, cunoscând bine problemele noastre, am luptat în orice circumstante pentru imaginea si forta profesiei, am gestionat cu mare chibzuinta banii avocatilor, am aparat întotdeauna colegii si avocatura, inclusiv în fata celor mai înalte foruri din sistemul justitiei, am actionat de fiecare data cu gândul la viitorul nostru.

În acest moment jubiliar al carierei mele, plecând de la discutiile purtate cu multi colegi si profesionisti ai dreptului, cu modestie, onestitate si maturitate, deplin responsabil, va împartasesc ca ma gândesc serios la eventualitatea unei candidaturi la presedintia Uniunii.

Întrucât un astfel de demers nu va tolera interesele ce se opun ca profesia de avocat sa fie real si unanim respectata, el va necesita sustinerea deschisa a colegilor.

Voi lua o decizie la momentul potrivit.

Si pentru ca lucrurile din breasla noastra nu trebuie sa ramâna asa cum sunt, actionând curajos împreuna, am putea reda stralucirea avocaturii românesti. Stiu ca inimile tuturor vibreaza pentru profesie, asa cum face si a mea. Nici nu s-ar putea altfel, deoarece nimic nu poate învinge sufletul unui avocat autentic!

Dintotdeauna Avocat! (D.A.)”

Citește toată știrea

Avocatul Marius Striblea vizează şefia Uniunii Naţionale a Barourilor din România
Publicitate