Publicitate

Banca Angliei a votat joi pentru cresterea a dobânzii de referinta cu 0,5 puncte procentuale, la 2,25-, sub asteptarile pietei, privind o majorare de 0,75 puncte procentuale, transmite CNBC.
Inflatia din Regatul Unit a scazut usor în august, dar la nivelul de 9,9- în termeni anuali a ramas cu mult peste tinta de 2- a bancii. Energia si alimentele au înregistrat cele mai mari cresteri de preturi, dar inflatia de baza, care exclude aceste componente, este înca la 6,3- pe o baza anuala.

BOE anticipeaza ca inflatia va atinge un vârf de putin sub 11- în octombrie, în scadere fata de previziunile anterioare de 13-. Cresterea mai mica decât erau asteptarile a survenit în timp ce banca a declarat ca crede ca economia Marii Britanii se afla deja într-o recesiune, estimând ca PIB-ul se va contracta cu 0,1- în trimestrul al treilea, în scadere fata de previziunile anterioare pentru o crestere de 0,4-.

În trimestrul al doilea, economia a scazut cu 0,1-. Numerosi analisti, împreuna cu asociatia de afaceri Camerele de Comert britanice, au declarat anterior ca se asteapta ca Marea Britanie sa intre într-o recesiune înainte de sfârsitul anului.

Pe lânga socurile preturilor energiei, economia se confrunta cu blocaje comerciale din cauza Covid-19 si Brexit, scaderea încrederii consumatorilor si declinul vânzarilor cu amanuntul.

 

 

Citește toată știrea

Banca Angliei a mărit joi dobânda de referinţă sub aşteptări, cu 0,5 puncte procentuale, la 2,25%
Publicitate