Publicitate

Banca Angliei a anuntat ”nu va ezita” sa majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflatia dupa ce lira sterlina a scazut la un nivel record în raport cu dolarul american, relateaza BBC.
Banca Angliei a decis sa nu organizeze o sedinta de urgenta pentru a stabili noi rate, dar a spus ca le va modifica ”cu cât va fi nevoie” atunci când se va întruni în luna noiembrie. Anuntul a fost facut în momentul în care Ministerul Finantelor a a anuntat ca va stabili planuri de reducere a datoriilor în noiembrie, în încercarea de a linisti investitorii.

Lira s-a depreciat din nou dupa anunturile Bancii Angliei si Ministerului Finantelor. Lira sterlina a scazut aproape de minimul istoric luni, dupa ce ministrul britanic al Finantelor Kwasi Kwarteng a declarat ca planuieste noi scaderi de impozite. Cu toate acestea, lira sterlina a început sa îsi revina în cursul zilei.

Guvernul a anuntat ca planul sau financiar prezentat pe 23 noiembrie va avea o crestere completa si previziuni de împrumut de la un analist independent, respectiv Office for Budget Responsibility..

De asemenea, Guvernul britanic s-a angajat sa prezinte detalii suplimentare cu privire la reglementarile fiscale ale guvernului, inclusiv modul în care va încerca sa reduca datoria.

Unii economisti au indicat ca Banca Angliei va convoca o întâlnire de urgenta în zilele urmatoare pentru a creste dobânzile si a ajuta la stoparea deprecierii lirei, precum si la scaderea inflatiei ridicate.

Lira a atins un minim-record fata de dolarul american, deoarece pietele globale au reactionat la cresterea brusca a împrumuturilor guvernamentale necesare pentru a finanta cele mai mari reduceri de impozite din ultimii 50 de ani, prezentate în mini-bugetul de vineri.

 

 

 

Citește toată știrea

Banca Angliei ”nu va ezita” să majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflaţia
Publicitate