Publicitate

Cei 31 de bebelusi prematuri care au fost evacuati duminica de la spitalul Al-Shifa din Gaza au ajuns la punctul de trecere Rafah, iar 28 dintre ei urmeaza sa fie transferati în Egipt catre diverse spitale pentru a primi tratament, relateaza BBC.
Dr. Mohamed Salama, care este seful sectiei de neonatologie din cadrul spitalului Al-Ahli Emirates din Rafah – unde au fost evacuati bebelusii – a declarat pentru BBC ca nu se stie exact unde vor merge bebelusii când vor ajunge în Egipt.

„Un comitet din cadrul Ministerului egiptean al Sanatatii îi va primi si apoi va decide”, a declarat el pentru BBC în limba araba. Ministrul egiptean al sanatatii urma sa vina la aeroportul El Arish, care este aproape de granita cu Gaza.

„Unii parinti au sosit ieri la spitalul Al-Ahli Emirates pentru a-si identifica bebelusii”, spune el. „Le-am cerut sa semneze un formular de consimtamânt pentru ca bebelusii lor sa fie trimisi sa primeasca tratament în Egipt. „Avem un bebelus care nu a fost identificat, iar parintii lui sunt necunoscuti. El se afla înca aici cu noi. Decizia de a-l pastra a fost luata de Ministerul Sanatatii din Gaza, deoarece starea lui este stabila si nu trebuie mutat pentru tratament. În cazul a doi bebelusi, parintii lor au refuzat sa îi trimita afara din cauza unor circumstante personale”, a explicat medicul, care a precizat ca acesti trei bebelusi se afla într-o stare stabila.

Nou-nascutii se aflau la spitalul Al Shifa din Gaza, unde alti câtiva bebelusi au murit pe fondul prabusirii serviciilor medicale, cauzata partial de întreruperile de energie electrica în urma epuizarii combustibilului. Imagini difuzate în direct de postul de televiziune Al Qahera au aratat cum personalul medical lua cu grija bebelusii din interiorul unei ambulante si îi plasa în incubatoare mobile, care au fost apoi transportate pe roti prin parcare catre alte ambulante.

Bebelusii au fost dusi duminica la un spital din Rafah, în sudul Gaza, pentru ca starea lor sa fie stabilizata înainte de a fi transferati în Egipt.

Citește toată știrea

Bebeluşii prematuri evacuaţi din spitalul Al-Shifa au ajuns la graniţa cu Egiptul
Publicitate