Publicitate

Superstarul american Beyoncé va trebui sa reînregistreze un cântec de pe albumul recent lansat „Renaissance”, dupa ce a fost criticata pe retelele de socializare ca a folosit un cuvânt argotic considerat o insulta la adresa persoanelor cu handicap.

Este o fraza din melodia „Heated” care a stârnit furia persoanelor care sufera de handicap motoriu: Beyoncé cânta aici „Spazzin’ on that ass, spazz on that ass”. Termenul „spaz” în engleza, derivat din adjectivul „spastic”, poate fi folosit pentru a râde de persoanele care sufera de paralizie cerebrala si poate fi asociat în sens larg cuvintelor „cretin”, „deranjat” sau „amputat”. 

În Statele Unite, cuvântul „spaz” este putin folosit si pare sa caracterizeze o persoana considerata „scapata de sub control”. 

Pentru a încerca sa opreasca un scandal pe retelele de socializare, Beyoncé va înregistra din nou cântecul „înlocuind” termenul „spaz”, a confirmat pentru AFP un purtator de cuvânt al artistei, care a asigurat ca „acest cuvânt nu a fost folosit intentionat pentru a rani”. 

„Heated” a fost scris în colaborare cu rapperul canadian Drake.  Aceeasi problema a avut-o în iunie si cântareata americana Lizzo care a fost nevoita sa reînregistreze „Grrrls” pentru a elimina acelasi cuvânt. 

Pentru activista australiana Hannah Diney, care a vorbit pe Twitter, folosirea acestui termen de catre Beyoncé „se simte ca o palma peste fata pentru mine, pentru comunitatea cu dizabilitati si pentru progresul facut cu Lizzo”. Beyoncé a lansat vineri cel de-al saptelea album solo „Renaissance” ce contine 16 melodii. 

Citește toată știrea

Beyoncé, obligată să reînregistreze un cântec de pe albumul Renaissance din cauza unui cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate