Publicitate

America va depasi o „linie rosie” daca va trimite artilerie cu rachete cu raza lunga de actiune în Ucraina, a avertizat astazi presa de stat rusa, amenintând cu un „raspuns foarte dur” al Kremlinului.
Olga Skabeieva, cunoscuta ca fiind „trompeta lui Putin”, a transmis un avertisment dur  dupa ce s-a raportat ca Joe Biden pregateste un alt transport de arme catre Kiev chiar saptamâna viitoare – pe lista figurând artileria MLRS, lansatoare multiple de rachete.Kievul a cerut rachete cu raza lunga de actiune pentru a ajuta la contracararea unor sisteme rusesti similare folosite cu efecte mortale în Donbas, care au fortat trupele ucrainene sa se retraga din mai multe orase-cheie în aceasta saptamâna.

„Daca americanii fac asta, vor depasi în mod clar o linie rosie. Vom fi martorii unei încercari de a provoca un raspuns foarte dur din partea Rusiei”, a spus Skabeieva.

Cele doua sisteme pe care americanii le-ar trimite probabil la Kiev sunt M270 MLRS sau M142 HIMARS, ambele cu o raza maxima de actiune de 500 de kilometri.

America a trimis deja artilerie cu raza lunga de actiune – M777 Howitzer – în Ucraina, dar aceasta are o raza maxima de actiune de 40 de kilometri.

Mai mult, pe newsweek

Citește toată știrea

Biden, avertizat că trece „linia roșie” dacă dă Ucrainei lansatoare multiple de rachete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate