Publicitate

Presedintele american Joe Biden este în continuare pozitiv covid-19, însa se simte bne si continua sa gestioneze problemele tarii de la Casa Alba, anunta luni medicul sau personal, dr. Kevin O’Connor, relateaza AFP.
Presedintlee democrat, în vârsta de 79 de ani, este ”foarte atent la protectia” anturajului sau, precizeaza într-o scrisoare facuta publica de catre presedintie dr. Kevin O’Connor. Joe Biden a fost testat pozitiv covid-19 la 21 iulie, prezentând ”simptome foarte usoare” si a iesit din izolare miercuri, în urma unor teste negative.

Însa el a fost testat pozitiv covid-19 din nou sâmbata, o reapartie a ”pozitivitatii” posibila la pacienti tratati, la fel ca seful statului american, cu Paxlovid. Acest tratament antiviral al laboratorului Pfizer actioneaza printr-o dminuare a capacitatii virusului de a se replica, frânând, astfel, avansarea bolii.

Medicamentul este recomandat, în Statele Unite, persoanleor cu risc sa dezvolte un caz grav al bolii, o categorie din care face parte si presedintele american, din cauza vârstei sale.

 

 

 

 

Citește toată știrea

Biden este în continuare pozitiv covid-19, probabil din cauza Paxlovid, dar se simte bine
Publicitate