Publicitate

Bill Gates este de parere ca proiectele bazate pe criptomonede, precum token-urile non-fungibile (NFT-uri), reprezinta o serie de escrocherii „bazate pe teoria prostului mai mare”, reiterându-si astfel pozitia critica vizavi de activele digitale.
„În mod evident, imaginile scumpe cu maimute vor îmbunatati semnificativ lumea”, a spus în mod sarcastic cofondatorul Microsoft, prezent în cadrul unei conferinte privind schimbarile climatice de marti, adaugând ca nu va cumpara sau va shorta (vinde în lipsa) vreodata clasa respectiva de active.

Nu este prima data când Bill Gates critica piata crypto. Anul trecut, s-a contrazis cu Elon Musk, seful Tesla si SpaceX, cu privire la efectele de mediu ale minarii de Bitcoini si la faptul ca moneda este prea riscanta pentru investitorii de retail.

În timpul conferintei de ieri, organizata de TechCrunch, Gates a vorbit din pozitia de fondator al Breakthrough Energy Ventures, un fond axat pe mediu creat în 2015. Fostul CEO al Microsoft a detaliat cu privire la dificultatile pe care le implica recrutarea de angajati în industria chimica si productia de otel, sectoare care au nevoie de un nivel mai redus de emisii de gaze cu efect de sera.

Bitcoin s-a prabusit luni cu 15- si cu 5,4- ieri, ca parte a unui val de vânzari din spatiul crypto, „alimentat” de estimarile privind inflatia si ratele dobânzilor din SUA, cât si de decizia platformei Celsius de a întrerupe retragerile si transferurile de monede virtuale. Între timp, au fost afectate si unele colectii populare de NFT-uri, precum Bored Ape Yacht Club (BAYC).

Gates a aparat, totodata, initiativele de digital banking pe care le-a sustinut prin fundatiile filantropice din care face parte, descriindu-le drept „de sute de ori mai eficiente” decât criptomonedele, scrie Mediafax.

 

Citește toată știrea

Bill Gates trage un semnal de alarmă: ”Este teoria prostului mai mare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate