Publicitate

Târgul Producatorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est are loc zilele acestea, cu ocazia Zilei Internationale a Agriculturii Ecologice. În perioada 24-25 septembrie 2022, în intervalul orar 10:00-21:00, în Parcul Expozitiei, iesenii se pot bucura de bucate traditionale, ecologice, montane si artizanale. Târgul este organizat de Primaria Municipiului Iasi, Academia Româna Filiala Iasi, Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi, Universitatea de Stiintele Vietii si Asociatia Producatorilor locali Produs în Iasi.
„Prin organizarea acestui târg, ne propunem sa contribuim la promovarea si încurajarea consumului de produse alimentare, realizate dupa retete traditionale, populare în zona de nord-est a tarii. În acelasi timp, se urmareste stimularea spiritului antreprenorial precum si crearea de noi canele de vânzare, pentru valorificarea productiilor agroalimentare obtinute în fermele de marime medie si mica din regiune”, spun organizatorii. Un alt scop al proiectului este promovarea unei alimentatii sanatoase si dezvoltarea culturii pentru produsele culinare traditionale.

Vor avea loc actiuni precum informarea privind caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gatit pentru copii, sustinut de producatori locali si degustari de produse apicole certificate ecologic. Aceste activitati sunt organizate în cadrul Proiectului Cities2030, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Orizont2020 (www.cities.eu). Primaria Municipiului Iasi si Academia Româna – Filiala Iasi sunt colaboratorii din România ai proiectului, alaturi de alti 39 de parteneri din tarile Europei.

Pe 23 septembrie 2023 se sarbatoreste „Ziua Europeana a Produselor Ecologice” începând cu anul 2021. Parlamentul European, Consiliul si Comisia au semnat o declaratie comuna care stabileste ca ziua de 23 septembrie sa fie „Ziua Europeana a Produselor Ecologice”. Aceasta se înscrie în continuarea Planului de actiune pentru dezvoltarea productiei ecologice, cu scopul de a sensibiliza publicul cu privire la productia ecologica.

Citește toată știrea

Bucate tradiţionale pe alese, în weekend, în Copou. Are loc Târgul Producătorilor
Publicitate