Publicitate

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, vineri, ca au existat unele probleme la primele meciuri din România cu VAR, însa a precizat ca încep sa se vada beneficiile implementarii sistemului.
“Au fost câteva probleme, nu este usor sa implementezi un astfel de sistem. În toate tarile au fost probleme în prima faza. Cred ca este cel mai important ca tehnologia este una acreditata de FIFA si am observat ca toate discutiile în ceea ce priveste erorile de arbitraj au cam disparut, ceea ce înseamna implicit ca încep sa se vada beneficiile implementarii sistemului VAR, iar acest lucru nu poate decât sa contribuie la cresterea integritatii competitiei. Daca este sa facem o analiza a primelor 14 meciuri în care s-a folosit VAR, arbitrajul video a reusit sa  corecteze noua decizii extrem de importante. Alte doua decizii nu au putut sa beneficieze de asistenta video ca urmare a problemelor tehnice. Când ne referim la probleme tehnice trebuie sa luam în considerare si ca nu a functionat fibra optica de la stadioane în parametri optimi. Au fost probleme generate si de lipsa de experienta. Dar cel mai important este ca învatam, ca arbitrajul VAR a contribuit si va contribui la cresterea integritatii competitiei”, a spus Burleanu.

Razvan Burleanu a mai declarat ca federatia îsi doreste introducerea unei baterii de teste pentru jucatorii care fac obiectul selectiei la loturile de juniori. “Pregatirea fizica a jucatorilor români este o mare problema. Suferim destul de mult. Ce ne dorim? O sa vedem un departament nou de pregatire fizica la nivelul FRF. Ne dorim si sa întarim colaborarea cu cluburile, ca sa introducem o baterie de teste pentru jucatorii care fac obiectul selectiei la loturile de juniori”.

 

Citește toată știrea

Burleanu: Încep să se vadă beneficiile implementării sistemului VAR. Pregătirea fizică a jucătorilor, o mare problemă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate