Publicitate

„Per aspera ad astra”- Dupa ani de dezamagire si frustrare, calificarea României la Euro 2024 nu este doar despre un turneu final de fotbal. Este mai degraba o regasire a valorilor profunde ale fotbalului românesc si o demonstratie a capacitatii noastre de a reveni în lumina reflectoarelor sportului de performanta mondial. Nu vorbim doar despre Euro 2024, ci despre semne ce pot lansa o revenire triumfala la masa bogatilor din sport.
Am reînvatat ca suntem buni, ca putem fi de neînvins si ca avem potentialul de a ne face auziti în lumea sportului. Este o ocazie sa ne redemonstram abilitatile, sa scoatem la iveala talentul nostru si sa aratam ca suntem demni de a fi considerati concurenti de temut.

Pentru a consolida aceasta revenire spectaculoasa si pentru a ne asigura ca nu este doar un moment de glorie, ci începutul unei ere a performantei, este esential sa implementam un plan guvernamental de dezvoltare pe termen mediu si lung. Acest plan ar trebui sa cuprinda investitii semnificative în infrastructura moderna, pentru a oferi sportivilor conditii optime de antrenament si competitie.

De asemenea, nu putem subestima importanta antrenorilor în formarea viitoarelor generatii de campioni. Prin investitii substantiale în formarea si dezvoltarea lor, putem asigura o baza solida pentru performanta sportiva durabila.

Un alt aspect crucial este implementarea unor programe de subventii pentru sportivii de performanta români. Aceste subventii ar trebui sa acopere costurile de pregatire, echipamentul, participarea la competitii si sa ofere un suport financiar pentru a-i încuraja pe sportivi sa persevereze si sa atinga cele mai înalte standarde.

Nu trebuie niciodata sa neglijam puterea de ambasador si liant social al sportului.

Euro 2024 trebuie sa fie doar un prim pas în reafirmarea României pe harta superputerilor mondiale în sport. Este o sansa sa consolidam unitatea nationala si sa inspiram generatii întregi sa îmbratiseze sportul si valorile sale.

În concluzie, calificarea României la Euro 2024 nu este doar un eveniment sportiv, ci un simbol al regasirii noastre în lumea sportului de performanta.

Cu un plan de dezvoltare bine gândit si implementat, putem asigura ca aceasta renastere devine o realitate durabila, iar România îsi ocupa locul binemeritat printre marile puteri sportive globale.

Avem cu cine si ne meritam locul!

Vasile CÎTEA

Deputat PSD Iasi

Citește toată știrea

Calificarea României la Euro 2024: un semnal de renaştere pentru sportul românesc de performanţă (P)
Publicitate