Publicitate

Cardinalul canadian Marc Ouellet, care se confrunta în tara sa cu acuzatii de agresiune sexuala formulate de o femeie desemnata doar prin litera ”F”, a ”negat ferm” vineri aceste învinuiri, pe care le-a catalogat ”defaimatoare”, potrivit AFP.
”Dupa ce am luat la cunostinta falsele acuzatii formulate împotriva mea de reclamanta (F.), neg în mod ferm un comportament necorespunzator în legatura cu persoana sa”, a afirmat Ouellet într-o declaratie publicata pe pagina de internet a Vaticanului.

”Consider defaimatoare interpretarea si difuzarea acestor acuzatii ca fiind agresiuni sexuale. Daca va fi deschisa o ancheta civila, voi participa în mod activ pentru ca adevarul sa fie stabilit si ca nevinovatia mea sa fie recunoscuta”, a încheiat cardinalul aceasta declaratie publicata în franceza si în italiana.

Marc Ouellet, în vârsta de 78 de ani, actual prefect al Congregatiei pentru episcopi, una dintre functiile cele mai importante ale guvernului de la Vatican, ar fi atins în mod nepotrivit o stagiara între 2008 si 2010, pe când era arhiepiscop de Quebec, potrivit acuzatiilor cuprinse într-un document facut public pe 16 august si care a rezultat din actiunea colectiva autorizata de Curtea Superioara din aceasta provincie francofona în luna mai.

La rândul sau, papa Francisc a exclus joi deschiderea unei noi anchete împotriva cardinalului din lipsa ”unor elemente suficiente”. În 2021, Suveranul Pontif a raspuns unei scrisori trimise de F, numindu-l pe „parintele Jacques Servais sa ancheteze asupra cardinalului Marc Ouellet”. Si exact pe baza elementelor reunite de parintele Servais, papa a decis sa excluda o ancheta împotriva lui Ouellet, a precizat joi purtatorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Purtatorul de cuvânt precizeaza ca parintele Servais, a carui ancheta preliminara a ajuns la concluzia absentei unor elemente suficiente, a fost din nou contactat de papa, care a primit asigurarea ca nu exista motiv pentru continuarea procedurii.

În mod neobisnuit, comunicatul lui Bruni, redactat în italiana, citeaza declaratiile în franceza ale parintelui Servais, un iezuit la fel ca si papa Francisc: ”Nu exista niciun motiv întemeiat pentru deschiderea unei anchete referitoare la agresarea sexuala a persoanei F. de catre cardinalul M. Ouellet”, afirma el.

”Nici în raportul scris (al lui F., n.red) si trimis Sfântului Parinte, nici în marturia prin Zoom pe care am luat-o apoi în prezenta unui membru al Comitetului diocezan ad hoc, aceasta persoana nu a formulat o acuzatie care sa furnizeze material pentru o astfel de ancheta”, a scris parintele Servais. 

SURSA: hotnews.ro

 

Citește toată știrea

Cardinalul Marc Ouellet neagă ferm acuzaţiile de agresiune sexuală. Ce hotărâre a luat papa
Publicitate