Publicitate

Doriti sa va schimbati modalitatea de termoficare a locuintei, însa oscilati între mai multe variante? Desi parerile sunt împartite, trebuie sa stiti ca încalzirea în pardoseala ramâne o optiune foarte convenabila, prin care puteti sa va încalziti casa în mod cât mai eficient.
În primul rând, este vorba de un sistem prin care caldura este emisa de apa calda care circula sub pardoseala. Prin urmare, senzatia care se creeaza este una de confort si bunastare, acestea fiind doar o parte din avantajele acestei metode de termoficare.

Pe de alta parte, un alt aspect avantajos este si faptul ca, de regula, caldura emisa prin sistemele de încalzire în pardoseala este radianta si ofera posibilitatea ca temperatura de la nivelul unei camere sa creasca mai rapid. Asadar, daca porniti sistemul si plecati la o plimbare de câteva minute prin parc, când va veti întoarce, deja va fi mult mai bine în casa din punctul de vedere al temperaturii.

Nu trecem mai departe pâna nu va povestim câte ceva si despre avantajele economice pe care le aduc aceste sisteme. Încalzirea în pardoseala este cu siguranta un sistem cu consum redus de energie. Pe de o parte, pentru ca folositi mai putina caldura produsa de centrala dumneavoastra si, pe de alta parte, pentru ca sistemele de apa calda, cele de care apartine acest sistem, sunt foarte eficiente. Daca doriti sa economisiti energie si sa treceti pe ceva mult mai ecologic, atunci aceasta optiune este o alegere excelenta.

În alta ordine de idei, avem vesti bune pentru toti iubitorii de design si de interioare elegante, deoarece încalzirea prin pardoseala ofera un avantaj estetic decisiv. Deoarece întregul sistem este de fapt ascuns în mare parte, puteti folosi mult mai inspirat spatiul care va ramâne disponibil.

Acest tip de tehnologie da rezultate excelente în ceea ce priveste energia, asta pentru ca functioneaza la temperaturi scazute si pot fi folosite chiar si panouri solare. Datorita acestui tip de schimb de caldura, energia este transportata sub forma de caldura de undele electromagnetice. Aceasta tehnica este dezvoltata în sectorul constructiilor pentru a oferi economii semnificative de energie.

Combinatia dintre încalzirea în pardoseala si panourile solare face posibila, în orice anotimp atingerea unei temperaturi optime în casa. Toate acestea se realizeaza prin valorificarea energiei soarelui, o sursa de energie ce aduce multe avantaje: este curata, ecologica si complet gratuita.

Asa cum deja ati intuit, alegerea eco-sustenabila este, în prezent, posibilitatea de a conecta dispozitivul de încalzire prin pardoseala la cel al panourilor solare termice, ceea ofera sansa obtinerii unor avantaje de ordin financiar. În acest fel, se vor face economii semnificative la facturile de energie electrica si gaz. În plus, fiind un tip de încalzire instalat sub podeaua casei, acest sistem este complet invizibil si economiseste mult spatiu. Asadar, în loc sa va mai gânditi la cum anume sa faceti pentru a încadra caloriferele si a construi un spatiu suplimentar pentru o centrala, mai bine va gânditi cum anume sa va amenajati cât mai eficient spatiul ramas.

Iata cât de simplu este sa va încalziti locuinta, folosindu-va de sistemele moderne! La Maricon, avem solutii adaptate fiecarei locuinte. Prin urmare, daca aveti nevoie de mai multe sfaturi si idei din partea consultantilor nostri, va invitam sa luati legatura cu noi, tocmai pentru a afla mai multe informatii despre cum pot functiona aceste sisteme în mod cât mai eficient pentru casa dumneavoastra.

Maricon este locul în care gasim solutii potrivite pentru casa dumneavoastra!

Citește toată știrea

Care sunt cele mai ecologice metode de încălzire a locuinței? (P)
Publicitate