Publicitate

Pentru ca tot ne întreaba în ultimele zile lumea despre ce calitati iesite din comun o fi având madam Laura Scântei, notar bucurestean de meserie dar ieseanca de bastina, ca sa fie unsa de liberali ca mare jude la Curtea Constitutionala, iata, stimati telespectatori, ca ne-am adunat în sedinta cu amicul Archibald Tanase, om cu doftorat magna cu laute în sforaraie politica, sa lamurim odata pentru totdeauna macar lucrul cel mai important: care ar fi misiunea madamei, din câte variante mai credibile circula pe piata? 
Prima si cea mai la îndemâna ar fi misiunea principala: omul care raspunde la comenzi politice prompt si fara fasoane de vedeta în profesie. A doua misiune, ehehe, aicea treaba e mai delicata olecuta, din ce spun sursele noastre din zona capitalei.

Haideti asadar întoarceti foaia la pulsuletul urmator! Nu de alta, dar e mai bine sa fie pagina de verso: ca sa nu varsati cafeluta pe pagina principala…

Un scenariu în negocieri

Se vorbeste tot mai mult în ultima vreme despre o varianta negociata intens în culise: o modificare a legislatiei asa încât România sa devina republica parlamentara. Adicatelea, mai exact, cu un presedinte ales de parlament, si mai decorativ, în locul unuia ales prin vot direct, de cetateni, cum e acum. Asta cica se negociaza în culise între PSD si Iohannis.

Partidoiului i-ar conveni oare o astfel de stratagema? Cica da. De ce? Pentru ca, dupa Ion Iliescu, stânga nu a mai câstigat presedintia, si se pare ca, datorita noii conformatii a electoratului, sansele ca PSD sa câstige în viitor presedintia la votul direct sunt de la alegeri la alegeri tot mai mici.

Asa se explica de ce PSD a bagat la Curtea Constitutionala o patachina cu un CV jenant, iar PNL pe credincioasa de la Iasi: ca sa poata fi personagii de paie, cu doua butoane, adica si la PSD, dar si la Iohannis. Iar când va fi sa se ia vreo decizie în privinta republicii parlamentare, la care musai si referendumul, sa nu apara surprize nicaieri, nici macar la CC. Planul urmând a fi, zice-se, ca Iohannis sa devina presedinte decorativ, neales de oameni ci de parlament, în timp ce PSD sa ia functia de premier.

Vorbim, evident, pentru vremurile de dupa alegerile din 2024, când ar urma sa votam iar un soi de USL, zice-se, fie ca va fi constituit juridic unitar, fie ca nu. Unde e în aceasta ecuatie USR? Pai, dupa cum vedem ce se întâmpla acolo, e cam clar unde va fi. Daca e ceva coordonat au ba? Hai ca despre asta vom vorbi într-un episod viitor!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristica a realitatilor iesene si nationale, realitati care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale editiei noastre. Orice asemanare cu oameni si fapte din viata reala poate fi, asadar, pur întâmplatoare.

Citește toată știrea

Care va fi misiunea madamei Laura de la Iaşi în fruntea arhitecturii statului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate