Publicitate

Sinaia a ajuns cea mai scumpa statiune de schi din România dupa ce în aceasta iarna skipass-ul a ajuns 230 de lei pe zi. Dar nu doar transportul pe cablu e scump, ci totul. Site-ul newsweek.ro a calculat cât costa o zi de schi la Sinaia, fara cazare, pentru un bucurestean.
Preturi la Sinaia pentru o zi de schi:

– Drum Bucuresti – Sinaia – Bucuresti:

cu trenul: 80 de lei la Clasa a II-a, 115 lei la Clasa I (tren de tip IR), plus 4 lei autobuzul dus întors de la gara.

cu masina: cca. 20 de litri de benzina/motorina (280 de kilometri, cu un consum mediu de cca. 7 litri/100 km), plus 20 lei/zi parcarea, ceea ce înseamna 150-170 de lei.

– Skipass: 230 lei/zi

 

La Cota 2000, se poate ajunge, pe lânga gondola de la Furnica, si cu telecabina. Pret: 70 lei/adult dus-întors. Prin urmare, daca optati pentru telecabina si skipass, pretul pentru transportul pe cabul ajunge la 300 lei/zi/adult.

– Mâncare/hidratare pe pârtie (unitati de pe Valea Soarelui):

20 – 30 de lei un sendvis

45 de lei un cârnat cu cartofi prajiti

20 de lei o sticla de bere Corona

15 lei un shot de Jagermeister

Luând în calcul informatiile furnizate de schior si preturile prezentate la începutul materialului, Newsweek a calculat ca o zi la schi la Sinaia fara cazare costa între aproximativ 470 de lei/adult, daca se merge cu trenul la Clasa a II-a, si 550 de lei/adult, daca se merge cu masina personala. Citeste articolul complet pe newsweek.ro.

Citește toată știrea

Cât costă o zi de distracție la Sinaia: 230 lei skipass; 30 lei sendviș; 45 lei un cârnat cu cartofi
Publicitate