Publicitate

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, iar românii au început deja pregatirile. În piete, dar si în supermarketuri au aparut decoratiunile de Craciun. Pentru cei nerabdatori, care vor sa împodobeasca bradul mai repede decât în mod normal, comerciantii îi asteapta cu oferte.
Brazii au început sa apara pe piata înca de la începutul lunii noiembrie. Cererea este mare înca de pe acum, iar românii se înghesuie sa cumpere brazi fie naturali, fie artificiali, datorita faptului ca pretul este mai mic fata de perioada de dinainte de Craciun.

În marile supermarketuri din tara, brazii artificiali au fost scosi la vânzare. Spre exemplu, un brad cu o înaltime de 180 de cm costa 499 de lei. De asemenea, un brad artificial Siberian, de 220 cm, poate fi achizitionat la pretul de 549 lei.

Exista, de asemenea, preturi ceva mai ridicate. Brazii cu înaltimea de 2,2 metri, inclusi în categoria Premiun, ajunge sa coste chiar si 999 de lei.

Pentru cei mai putin pretentiosi, exista si variante mai accesibile, precum cele la 419 lei, 229 lei sau chiar 139 de lei.

În ceea ce priveste preturile la brazii naturali, acestea pot varia între 110 si 400 de lei. Cele mai mici preturi se regasesc de obicei la fermele de brad, unde poti sa îti alegi bradul si sa-l tai singur. Anul trecut, în aceeasi perioada, brazii de Craciun se gaseau la preturi între 100 si 300 de lei, noteaza Playtech.

În 2022, un brad la ghiveci costa în medie 78 de lei, iar acum, în 2023, acestia ajung sa coste chiar si 99 de lei.

 

Citește toată știrea

Cât costă un brad de Crăciun în 2023. Prețurile au crescut puternic. Pomi la 999 de lei
Publicitate