Publicitate

Angajatii din domeniul IT si Telecomunicatii din Iasi sunt platiti cu aproximativ 800 de euro mai putin decât cei din Cluj, în conditiile în care judetul Iasi se situeaza pe locul secund în topul celor mai mari salarii din acest domeniu de activitate. În Constructii, Clujul ofera salarii cu peste 700 de euro mai mari decât salariul mediu oferit în alte mari centre ale tarii, iar diferente salariale mari apar si la domeniul Marketing, acolo unde Bucurestiul ofera un salariu mediu de 1356 de euro, în timp ce la Iasi, angajatii din marketing încaseaza doar 58- din salariul unui bucurestean.
Platforma de recrutare BestJobs a lansat editia întâia a Ghidului Salariilor (2022-2023), iar datele publicate în raport demonstreaza ca, judetul Iasi se situeaza pe locul al cincilea în topul national, cu un salariu mediu de 808 euro (la jumatatea acestui an). Doar în Bucuresti salariul mediu a fost de peste o mie de euro (1048 euro), iar înaintea Iasului, cel mai bine platiti erau locuitorii din judetul Cluj (953 euro, salariul mediu), Timis (895 euro) si Sibiu (814 euro).

Acelasi raport arata ca pe tara salariul mediu cel mai mare s-a încasat în domeniile IT /Telecom (1792 de euro) si Medicina/Sanatate (1669 euro), în timp ce angajatii din Call Center-uri, cu salariul mediu de 853 euro, precum si lucratorii din domeniul administrativ/secretariat (cu salariul mediu de 799 euro) au încasat cele mai mici lefuri. Mai mici chiar decât lucratorii care ofera servicii de au-pair/babysitter/curatenie, care au fost remunerati, în medie, cu 878 de euro lunar.

Pentru realizarea Ghidului salariilor, BestJobs a utilizat datele din ofertele salariale publicate pe platforma în perioada Iunie – Septembrie 2022, cât si statistici din anii 2020 si 2021. În plus, au fost consultate peste 80.000 de oferte de angajare, iar la sondaje de opinie au participat aproape 4000 de candidati la un loc de munca si 103 companii care ofereau joburi.

“UE recunoaste ca lipsa de transparenta în ceea ce priveste salarizarea este unul dintre principalele blocaje în calea obtinerii egalitatii în munca, care este în sine unul dintre principiile fundamentale ale dreptului egalitatii în UE”, se arata în Ghidul Salariilor, document care subliniaza ca, în UE, femeile câstiga în medie cu 14- mai putin decât barbatii, pe ora, iar aplicarea unui grad ridicat de transparenta în ceea ce priveste salarizarea în cadrul companiilor ar putea reduce fenomenul discriminarii salariale pe baza de gen.

Înainte de a merge la interviu pentru un nou job, 72- dintre candidati spun ca sunt interesati daca nivelul salariilor este în acord cu piata. Iar structura salariului ar trebui sa tina cont în cea mai mare parte de experienta profesionala, în opinia a 78- dintre participantii la studiu, în timp ce doar 20- apreciaza ca vechimea în companie e importanta la stabilirea salariului.

Autorii ghidului au ajuns la concluzia ca 98- dintre români vor sa stie salariul din anuntul de angajare, atunci când aplica pentru un job si ca anunturile care mentioneaza oferta salariala primesc cu 40- mai multe CV-uri. Aceasta poate si din cauza ca trei din zece români sunt nemultumiti la job, iar cei mai multi dintre acestia spun ca nemultumirea pleaca de la salariul pe care îl primesc. Datele BestJobs arata ca 44- dintre angajatii care nu au primit în acest an mariri salariale, sau ale caror majorari de salariu nu au acoperit nivelul inflatiei, se gândesc sa aplice si la alte joburi.

Atunci când comparam salariile românesti, pe domenii de activitate, cu salariul mediu obtinut la nivel international, domeniul Marketing pare sa fie cel mai favorizat în România. Concret, în Marketing, media salariala pe România era la jumatatea acestui an de 1085 de euro, adica 86- din cât încaseaza la nivel international specialistii din acest domeniu (1256 euro).

În schimb, angajatii din Vânzari erau platiti cu 53- din ce iau la nivel international lucratorii din acest domeniu de activitate, cei din Constructii cu 49-, cei din financiar cu 41-, iar IT-istii cu 40- fata de salariul mediu la nivel international. Cel mai prost platiti angajati în România, comparativ cu salariile medii din sectorul lor la nivel international sunt cei din Call Center (31-, adica salarii medii de 822 euro în România fata de 2685 euro la nivel international), Resurse Umane (32-, adica 920 euro salariul mediu în România, versus 2909 euro salariul mediu la nivel international) si Inginerie (38-, adica 1117 euro, fata de 2936 euro cât câstiga inginerii la nivel international).

În privinta salariilor medii pe domenii de activitate, comparatia între cinci cele mai dezvoltate zone din România (Bucuresti, Cluj, Timis, Iasi si Brasov) scoate la iveala faptul ca din cele opt domenii de activitate studiate, judetul Cluj ofera cele mai mari salarii medii în patru dintre acestea (Inginerie, Resurse Umane, IT si Constructii), iar în alte doua domenii este pe locul al doilea (Vânzari si Financiar). Judetul Timis ofera cele mai bune salarii în Vânzari si Call Center, si cele mai slabe în IT si Financiar. Bucurestiul are cele mai mari salarii din domeniul Financiar (957 euro, în medie) si din Marketing (1356 euro).

Judetul Iasi ofera cele mai mici salarii în vânzari (843 euro, în medie) si în activitatile de Call Center (649 euro, cu 250 de euro sub cele oferite în Judetul Timis). În domeniul Ingineriei, Iasul este pe locul 4 din top 5, cu un salariu mediu de 1107 euro. Doar Brasov, cu 913 euro ofera mai putini bani angajatilor din Inginerie.

În IT, iesenii câstiga al doilea cel mai mare salariu din tara (1327 de euro), la o distanta impresionanta de Cluj, aflat pe primul loc. Angajatii IT din Cluj primesc, în medie, cu 808 euro mai mult decât iesenii. Bucuresti, Brasov si Timis urmeaza în ordinea salariilor, dupa Iasi. Bucurestenii au salarii medii în IT cu 14 euro mai mici decât iesenii, brasovenii cu 46 de euro mai mici, iar timisenii cu 130 de euro. În ce priveste ofertele de locuri de munca, Bucurestiul ofera însa cele mai multe pozitii pentru IT-isti, Iar Iasul si Clujul cele mai putine.

În domeniul Financiar, diferentele salariale între judete sunt mai mici decât în IT. Iasul se plaseaza pe locul al treilea, cu salariul mediu de 861 de euro. Între Bucuresti, care ofera salariul cel mai mare (957 de euro), si Timis, cu salariul mediu cel mai mic dintre judetele de top (801 euro), diferenta e doar de 156 de euro. Ca volum de joburi oferite candidatilor, Iasi si Cluj sunt pe ultimele locuri, iar Bucurestiul e pe primul loc.   

Salariul mediu în Resurse Umane este de peste o mie de euro doar în Cluj (1302 euro), în vreme ce Timis (914 euro) si Iasi (901 euro) sunt ocupantele locurilor al doilea si al treilea în topul salariilor pe domenii de activitate. Ca volum de oferte de munca, Iasul este tot pe locul al patrulea, din cele cinci judete analizate.

În Marketing apar cele mai mari inegalitati la nivelul tarii. Salariul mediu oferit în Bucuresti în acest domeniu de activitate este de 1356 de euro. Angajatii din marketing câstiga cel mai putin în Brasov si Cluj (aproximativ 52- din salariul oferit în Bucuresti). Pe locul doi e judetul Timis (cu un salariu mediu de 809 euro, cu aproape 550 de euro mai mic decât în Bucuresti). Iasul ocupa pozitia a treia, cu salarii medii în marketing care reprezinta nici 58- din cele încasate în Bucuresti (782 euro).

Domeniul Constructiilor este, dupa Marketing, al doilea în care se înregistreaza cele mai mari diferente în ce priveste salariile medii încasate la nivelul celor mai dezvoltate judete ale tarii. Daca în Cluj media salariala în constructii este de 1760 de euro, urmatoarele doua cel mai bine platite zone din tara, în acest domeniu, Bucuresti si Iasi, ofera salarii medii adica cu aproximativ 700 de euro mai putin decât în Cluj.

Citește toată știrea

Cât de mari sunt salariile ieşenilor, comparativ cu cele din Bucureşti, Cluj sau Timiş
Publicitate