Publicitate

Academia de Politie a dispus prelevarea de probe din alimentele servite în ziua în care peste 60 de studenti au acuzat simptome de toxiinfectie alimentara. De asemenea, s-au prelevat probe din spatiile de servire si depozitare a mâncarii. În plus, personalul a fost testat si s-a facut o igienizare suplimentara a spatiilor. Pentru a evita astfel de cazuri pe viitor, conducerea Academiei a dispus existenta unui serviciu medical permanent în unitate.
”Înca de la începutul primelor simptome (14/15 noiembrie) aparute în rândul studentilor Academiei si pâna în momentul de fata, conducerea institutiei noastre sa preocupat continuu de starea de sanatate a studentilor”, se arata într-un comunicat de presa transmis, vineri seara, de oficialii Academiei de Politie.

Potrivit acestora, s-au luat mai multe masuri:

• a fost constituita o comisie din cadrul Directiei Medicale formata din medici ai Ministerului Afacerilor Interne care monitorizeaza activitatile desfasurate în cadrul institutiei noastre referitoare la ancheta epidemiologica aflata înca în derulare;

• la nivelul Academiei de Politie se efectueaza verificari cu sprijinul Directiei Generale Logistice a Ministerului Afacerilor Interne privind respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare si servire a alimentelor;

• s-a dispus prelevarea de probe atât din alimente cât si din spatiile de servire a mesei efectuându-se analiza acestora;

• întregul personal de deservire din blocul alimentar implicat în activitatea de hranire a studentilor din data de 14.11.2023, a fost testat, suplimentar fata de testarile periodice prevazute de lege, de Directia Medicala din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

• au fost luate masuri suplimentare de igienizare a spatiilor de cazare, de servire a mesei si a celor destinate ca sali de clasa;

• s-a instituit permanenta serviciului medical în institutie pentru atenta supraveghere a studentilor Academiei „Alexandru Ioan Cuza”

• se monitorizeaza introducerea si consumul de alimente din afara institutiei pâna la finalizarea tuturor verificarilor.

Conducerea institutiei s-a referit si la toate imaginile publicate în spatiul public de sindicalistii Europol. Acestia au reclamat ca se serveste mâncare stricata, ca în unitate sunt sobolani uriasi, dar si ca muncitori care fac lucruri în unitate fac gratare în curtea institutiei.

”Referitor la imaginile aparute în spatiul online, se efectueaza verificari la nivelul institutiei noastre, de catre structurile competente”, a mai transmis sursa citata.

Una dintre postprile Sindicatului Europol se referea la faptul ca din nou au fost chemate chipaje medicale la Academia de Politie: ”Într-adevar, dupa noaptea din 14 spre 15 noiembrie 2023, au mai fost înregistrate câteva cazuri (13 cazuri – 15/16 noiembrie si 11 cazuri – 16/17 noiembrie) cu simptomatologie usoara”.

”Precizam ca zilnic, în cadrul institutiei, servesc masa peste 1.500 de studenti. Având în vedere masurile care au fost luate de urgenta de catre conducerea institutiei noastre precum si faptul ca procesul didactic nu a fost afectat si niciun student al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, activitatea de pregatire continua cu atentie sporita în ceea ce priveste implementarea masurilor dispuse”, se mai arata în comunicatul de presa citat.

 

 

 

Citește toată știrea

Cazul de toxiinfecţie alimentară de la Academia de Poliţie: Care au fost primele măsuri luate
Publicitate