Publicitate

Inspectia Judiciara anunta, marti, ca a formulat recurs împotriva deciziei Sectiei pentru procurori în materie disciplinara a CSM în cazul Daniel Horodniceanu.

”Inspectia Judiciara a formulat recurs împotriva Hotarârii nr. 11 P din 8 noiembrie 2023 a Sectiei pentru procurori în materie disciplinara a CSM”, anunta, marti, Inspectia Judiciara. Hotarârea atacata se refera la actiunea disciplinara deschisa împotriva vicepresedintelui CSM Daniel Horodniceanu.

În 8 noiembrie, Sectia pentru procurori în materie disciplinara a CSM a respins actiunea disciplinara initiata de Inspectia Judiciara împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, vicepresedibnte CSM, în urma dialogului purtat cu un echipaj de politie care l-a oprit în trafic.

Cititi si:  Procurorul Horodniceanu se comporta necontrolat, dupa ce a fost  oprit în trafic de un echipaj de la Politia Rurala

”Respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara împotriva pârâtului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, cercetat sub aspectul savârsirii abaterilor disciplinare prevazute de art 271 lit. a) si lit. m) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulata de catre pârâtul procuror Daniel Constantin Horodniceanu, membru al CSM, ca fiind inadmisibila. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de 5 judecatori al ICCJ”, se arata în decizia atacata.

În luna mai, au aparut în spatiul public imagini în care, oprit în trafi de politistii ieseni, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-sef al DIICOT, i-a întrebat pe oamenii legii daca stiu cine este si a amenintat totodata ca va lua legatura cu seful Politiei judetului Iasi.

Horodniceanu a sustinut, referindu-se la reactia sa, ca s-a aflat într-o ”situatie provocata” si ca regreta ca nu a rezistat provocarii, el precizând ca a reactionat într-un mod care nu îl caracterizeaza.

În 27 iunie, Inspectia Judiciara a stabilit ca, în cazul vicepresedintelui CSM Daniel Hordniceanu, acuzat ca a avut un comportament inadecvat când a fost oprit in trafic de politisti, este vorba despre încalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii si folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil, decizia finala revenind Sectiei pentru procurori în materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii.

Vezi si: Procurorul Daniel Horodniceanu scapa de acuzatiile ce i s-au adus. Decizia nu este definitiva

 

 

Citește toată știrea

Cazul procurorului Daniel Horodniceanu: Inspecţia Judiciară a formulat recurs împotriva deciziei CSM (VIDEO)
Publicitate