Publicitate

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca prefera sa dea altii note Sanatatii din România, el neputând fi obiectiv, dar a mentionat reusite din activitatea ministerului pe care îl conduce si faptul ca a putut gestiona satisfacator valul cinci de COVID-19.
Întrebat vineri seara, la Digi 24, ce nota da Sanatatii, Alexandru Rafila s-a ferit sa noteze activitatea ministerului sau, dar a mentionat câteva reusite

„Prefer sa dea altii note, nu pot sa fiu obiectiv, sunt subiectiv si nu as putea sa dau eu o noua. Totusi, trebuie sa fac niste mentiuni si nu pot sa nu mentionez ca am reusit sa gestionam satisfacator valul al cincilea al pandemiei si cred ca valul al saselea si sunt semne ca lucrurile merg într-o directie favorabila. Am reusit sa ne atingem absolut toate tintele pe celebrul PNRR, în ciuda scepticismului unora, am lansat ghidurile aplicantului în mai multe domenii, suntem aproape de finalizarea hotarârii de Guvern care stabileste criteriile de alegere a spitalelor care urmeaza sa fie construite sau reabilitate complet si, de asemenea, am elaborat strategia de resurse umane în domeniul sanatatii. Cred ca nu sunt putine lucruri si am o anumita satisfactie ca în valul al cincilea de pandemie am reusit sa reducem de patru ori numarul deceselor, mult mai mult decât diferenta între patogenitatea tulpinii Delta, care a fost în toamna-iarna, si patogenitatea tulpinii Omicron”, a declarat Rafila.

Ministrul Sanatatii a explicat ca a lucrat cu un colectiv de profesionisti care a facut diferenta fata de perioadele anterioare.

„Am lucrat într-un colectiv de profesionisti, cred ca asta a fost marea diferenta fata de perioadele anterioare si am reusit acest lucru pentru ca am mutat greutatea de pe spitale pe ambulatorii. Am testat de doua ori mai mult în valul al cincilea, decât în valul precedent, ceea ce a dus la un control mai bun al pandemiei”, a adaugat Alexandru Rafila.

 

 

Citește toată știrea

Ce notă dă ministrul Alexandru Rafila la Sănătate: Am o anumită satisfacţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate