Publicitate

Coreea de Nord sustine toate deciziile lui Vladimir Putin si va fi întotdeauna alaturi de Rusia în lupta împotriva imperialismului, i-a spus Kim Jong Un liderului rus la întâlnirea pe care o au la Cosmodromul Vostocini, potrivit presei ruse, relateaza The Guardian.
Liderul nord-coreean a mai spus ca Rusia se afla într-o lupta sfânta pentru a-si proteja securitatea si spera ca discutiile pe care le poarta miercuri vor ridica relatiile dintre cele doua tari la un nou nivel.

„Prima prioritate” a Coreei de Nord este relatia cu Rusia, i-a spus Kim lui Putin, potrivit presei ruse. La rândul sau, Putin i-a spus lui Kim ca vizita sa intervine „într-un moment special”, mentionând ca anul acesta se împlinesc 75 de ani de la fondarea Coreei de Nord, potrivit TASS. Putin a tinut sa sublinieze ca URSS a fost prima tara care a recunoscut-o.

„Stimate domnule presedinte! Sunt foarte încântat sa va vad din nou si sa va urez bun venit în Rusia – de data aceasta, asa cum am convenit, la cosmodromul nostru Vostocini. Suntem mândri de modul în care aceasta industrie se dezvolta aici, iar aceasta este noua noastra facilitate. Sper ca atât dvs. cât si colegii dvs. sunteti interesati de ea.

Dar întâlnirea noastra are loc într-un moment special. Republica Populara Democrata Coreeana a sarbatorit recent 75 de ani de la fondarea sa. 75 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice între tarile noastre. Permiteti-mi sa va reamintesc faptul ca tara noastra a fost prima care a recunoscut Republica Populara Democrata Coreeana ca stat suveran si independent.

Apoi, foarte curând, vom sarbatori, de asemenea, cea de-a 70-a aniversare a sfârsitului razboiului de independenta si a victoriei poporului coreean în acel razboi. Aceasta este o data importanta, deoarece tara noastra i-a ajutat si pe prietenii nostri din Republica Populara Democrata Coreeana sa lupte pentru independenta.

Bineînteles, trebuie sa vorbim despre cooperarea economica, despre problemele umanitare si despre situatia din regiune. Avem o multime de întrebari. As dori sa spun ca sunt foarte încântat sa va vad. Va multumesc ca ati acceptat invitatia de a veni în Rusia. Bine ati venit!” – i-a spus Putin lui Kim, potrivit unei transcrieri a discursului publicate de Kremlin.

Potrivit traducerii publicate de site-ul Kremlinului, Kim Jong Un i-a raspuns:

„Îmi exprim recunostinta pentru ca ne-ati invitat, în ciuda faptului ca sunteti ocupat cu afacerile de stat.

Vizita noastra în Rusia are loc într-un moment foarte important. Si acum partea rusa întâmpina cu multa caldura delegatia noastra din Republica Populara Democrata Coreeana. Din primul moment al sosirii noastre în Rusia, am putut simti sinceritatea prietenilor nostri rusi. Si în numele întregii Republici Populare Democrate Coreene, îmi exprim recunostinta fata de dumneavoastra si fata de poporul Federatiei Ruse. Si îmi exprim recunostinta fata de dumneavoastra pentru ca ati acordat o atentie atât de mare vizitei noastre în Rusia.

Am putut, de asemenea, sa vedem cu ochii nostri prezentul si viitorul Rusiei în construirea unei puteri spatiale. Iar acum ne întâlnim cu dumneavoastra într-un moment foarte special, tocmai în inima puterii spatiale, Rusia.

Dupa cum ati spus, Uniunea Sovietica a jucat un rol foarte important în eliberarea tarii noastre si în independenta tarii noastre, iar prietenia noastra are radacini adânci. Iar acum, prima prioritate pentru tara noastra sunt relatiile cu Federatia Rusa. Sunt sigur ca întâlnirea noastra comuna va fi un alt moment pentru a ridica relatiile noastre la un nou nivel.

Dupa cum tocmai ati spus, avem o multime de aspecte pentru a dezvolta relatiile, inclusiv în domeniul politic, economic si cultural, pentru a contribui la îmbunatatirea bunastarii popoarelor noastre. Rusia s-a ridicat acum la lupta sfânta pentru a-si apara suveranitatea de stat”.

Citește toată știrea

Ce şi-au spus Putin şi Kim Jong Un în primul lor schimb de cuvinte
Publicitate