Publicitate

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti, despre discutiile privind stagiul militar voluntar, ca daca societatea nu este pregatita si nu este o abordare calma, atunci imediat lumea intra în panica si este nevoie de responsabilitate. El a precizat ca ordinea fireasca era o discutie politica, dinspre presedinte, apoi în Parlament.
Kelemen Hunor a declarat la Digi24 despre afirmatia sefului Statului Major al Armatei privind ca ”probabil era mai bine daca declaratia era facuta de presedintele României, pentru ca el este comandantul Armatei si ar fi fost înteles diferit”.

”Seful Statului Major are dreptate când spune ca România trebuie sa se pregateasca pentru orice, asta face toata lumea în Europa, fara sa intram în panica, fara sa cream panica, fara sa spunem ca este imunent un razboi, nu exista acest pericol, si acet lucru trebuie precizat din nou”, a subliniat liderul UDMR.

El a aratat ca are impresia ca în acest moment, lucrurile merg într-o directie în care nu se mai poate discuta cu argumente si în contextul desenat. Întrebat daca a fost o greseala de comunicare, presedintele UDMR a raspuns: ”Absolut! Asta era ordinea fireasca, o discutie politica, dinspre presedintele României, apoi în Parlament si sa vina generalul Vlad si cei care sunt în conducerea Armatei cu argumentele lor si sustinerea din zona respectiva”, a mai spus Kelemen Hunor.

Potrivit lui Kelemen Hunor, ”trebuie vazut ca lumea s-a schimbat si nu în bine”. ”Daca ne uitam la tot ce se întâmpla si care sunt prognozele pentru aceasta evolutie în zona noastra, nu sunt nici eu foarte optimist. România, si orice stat, investeste în securitate, în siguranta cetatenilor, asta se întâmpla si în Polonia, si în Slovacia, si în Ungaria si în Marea Britanie, România nu este o exceptie, doar abordarea este neobisnuita”, a mai declarat Kelemen Hunor. Presedintele UDMR a amintit ca aceasta discutie a fost si când ministru al Apararii era vasile Dâncu si a fost lansata discutia de ministrul Aparirii, om politic si lucrurile au fost oprite.

”Daca societatea nu este pregatita si nu este o abordare calma, atunci imediat lumea intra în panica, si acest lucru trebuie înteles si de generalul Vlad, si de politicieni”, a spus Kelemen Hunor.

Seful Statului Major al Apararii, generalul Gheorghita Vlad, a afirmat recent ca se doreste introducerea unui serviciu militar voluntar, care vizeaza tinerii între 18 si 35 de ani, care doresc sa îmbrace haina militara. El a mentionat ca trebuie gasite instrumentele necesae pentru a avea o populatie pregatita. ” Este un moment T0 în care toate natiunile europene trebuie sa se gândeasca la pregatirea populatiei si nu vreau sa dau un mesaj alarmist, dar este o realitate în care traim”, a argumentat el.

 

Citește toată știrea

Ce spune Kelemen Hunor despre discuţiile privind stagiul militar voluntar
Publicitate